Odnosi

S tremi ključi do suverene komunikacije

Ugibam, da je od praznikov in od prehoda v novo leto minilo že toliko časa, da ste na novoletne zaobljube že pozabili, morebitne konflikte ob intenzivnem druženju pa pospravili pod preprogo. Morda pa je vsega le še ostalo vsaj toliko, da se sprašujete in iščete rešitve, kako v tem letu, v prvi vrsti podpreti sebe, živeti, kar vam je dragoceno ter spoštovati svoje vrednote in prepričanja. Morda se po vas poganja tudi reka tega, kako v svoja življenja ujeti več tistega, po čemer še vedno hrepeni vaše srce …

Pa poglejmo, kako lahko s tremi precej preprostimi komunikacijskimi ključi odklenete pristan, v katerega lahko pristanejo ladje rešitve za vas in vaša hrepenenja po drugačnih, suverenih odnosih. Če ste med tistimi, ki za vse težave na tem svetu, pogosto v prvi vrsti krivite sebe, bo to za vas lahko še toliko bolj učinkovito.

Pris(o)tnost

Nedavno sem na spletu opazil komično risbo, ki ponazarja tri čakalne vrste ljudi, za naslednje storitve (1) Regresija preteklih dejanj in življenj, (2) Stik s sabo in življenje v sedanjosti in (3) Napovedovanje prihodnosti. Lahko si predstavljate, da je bila kolona ljudi v prvi in tretji vrsti precej dolga, še daljša kot čakalne dobe v našem zdravstvu. Čakalna vrsta za stik s sedanjostjo in življenje v tem trenutku pa je bila čisto prazna.