Odnosi

Osvobodite svoj potencial!

Vsi iščemo srečo in užitek, razlikujemo pa se v metodah in znanju, s katerimi trenutno razpolagamo. Kljub različnemu obilju živimo daleč od svojih pričakovanj in zmožnosti.

Foto: Fotolia

Televizija in mediji nas vztrajno zasipavajo z večino negativnih novic, ki nam jemljejo energijo, zdravje in voljo ter v nas netijo neštete želje, slepo sledenje ideologiji, občutek strahu in nemoči, saj je večina novic zunaj naše moči vplivanja nanje, dogodki pa se ponavljajo kot meniji v restavracijah, različna so le imena, detajli, začimbe.

Niso krivi niti mediji niti elite, temveč mi sami, ker se tem lahkomiselno izpostavljamo. Tako postajamo vse bolj nedejavni, obupani in vodljivi. Tudi obrekovanje nam pobere ogromno moči in dobrih lastnosti. Informacije, ki so resnično pomembne, bomo tako ali tako izvedeli, saj bodo vsi govorili o njih, veliko bolj smiselno pa se je izpostavljati družbi in vsebinam, ki nas hranijo in ne plenijo. Prestrašen in nezadovoljen človek je idealen pacient in potrošnik, tako se je treba zavedati ideološke funkcije množičnih medijev, ki svet preplavljajo z negativno propagando, ki v ljudeh vzbuja nemoč, strah in nestrpnost. Ko nas je strah, naša inteligenca odpove.

Vse, kar gledamo, poslušamo, razmišljamo ali jemo, tako ali drugače vpliva na nas, tako je zelo pomembno, da se izpostavljamo okolju in ljudem, ki na nas delujejo blagodejno in hranljivo. Še posebej pozorni bodite, čemu izpostavljate otroke. Znanstvenika Masaru Emoto in Luther Burbank sta že pred desetletji testirala moč družbe, glasbe in govora na vodo in rastline. Prišla sta do neverjetnih zaključkov: voda, rastline in celo riž se drugače odzivajo na dobronamerne in nasprotno zlonamerne besede in zvoke.