15. maja izide nova številka revije ADMA!

Za pokušino vam predstavljamo naslovico majske številke ter uvodnik odgovorne urednice Polone Koštomaj.

DRAGI ADMA BRALCI,

pa smo ga dočakali – mesec maj. Mesec, ko za tri dni zacveti najlepša roža. Roža, ki na svojih cvetovih nosi več kot 400 udeležencev, 20 predavateljev in nam prinese novo Poslovno asistentko/Tajnico leta. Govorim o Kongresu ADMA, seveda.

Portorož bo v ADMA barve odet že čez dva dni.

17. maj 2018 bo tudi dan, ko bomo razglasili novo nosilko naziva Poslovna asistentka/Tajnica leta.

Ker se vloga in pomen delovnih mest v pisarniški administraciji in poslovanju močno spreminjata, smo letos prenovili tudi sam izbor. E-testiranja so zamenjala praktična znanja in dosežki. Glavnino točk so kandidati pridobili na osnovi življenjepisa in izpeljanih projektov. Drugi del točk pa so predstavljale komunikacijske veščine in nastop pred strokovno komisijo. Na podlagi prispelih prijav smo izbrali pet finalistk, ki so se komisiji predstavile 21. aprila. Pet različnih kandidatk, pet odličnih poslovnih asistentk. Še enkrat čestitke vsem!

Vseeno je bilo treba izbrati tri. V tokratni številki vam tako predstavljamo TOP finalistke izbora Poslovna asistentka/Tajnica leta 2018: Petro Arnež (Comtrade, d. o. o.), Majo Fink (CGP, d. d.) in Cvetko Peterlin (Šolski center Novo mesto).

Glasbena gostja večerne razglasitve zmagovalke izbora bo Eva Černe. Preden vas očara s svojim vokalom in nastopom v živo, vabljeni k branju njene zgodbe o uspehu.

Prav tako lahko v tokratni številki preberete, kaj o vlogi poslovnih asistentov pri uresničevanju ciljev organizacije menijo Uršula Cetinski, direktorica Cankarjevega doma, Zlatko Lazarevič, poslovni direktor Interne klinike UKC Ljubljana, in Gabrijel Škof, predsednik uprave Adriatic Slovenica, d. d. Vsi ugotavljajo, da je tehnologija pomemben in koristen element v prihodnosti tega delovnega mesta, nikakor pa ne more nadomestiti človeškega faktorja. Več nam bodo povedali v živo, na okrogli mizi, s katero bomo zaključili Kongres ADMA 2018.

Velik pomen osebnim odnosom in komunikaciji daje tudi Mateja Duhovnik, prva dama javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice, ki nam je zaupala še, da si je vedno želela poslovnega sekretarja. Kljub temu svojo poslovno asistentko pohvali, da je gospodarica njenega časa.

In učinkovito upravljanje časa je v dobi ogromne količine informacij ter obveznosti ključno za našo produktivnost in nestresno delovanje. Od občutka preobremenjenosti do umirjenega nadzora nad situacijami lahko pridete že s petimi koraki metode GTD (Gremo to dokončat), ki so predstavljeni v članku na strani 40.

Tako prihranjen oziroma pridobljen čas je najbolje investirati vase – v svoje dobro počutje in razvoj. V rubriki Jezikovna odličnost vas spoznavamo z osnovami nemščine, ki je najpogosteje govorjeni jezik v Evropi. Znanje nemškega jezika je zato lahko vaša pomembna karierna prednost. Za vse naročnike, ki se boste želeli z osnovami nemščine še podrobneje seznaniti, 13. junija pripravljamo brezplačen ADMA seminar Poslovna nemščina.

V reviji pa vas čaka tudi kar nekaj člankov, ki vam bodo pomagali na poti do boljšega počutja tako na delovnem mestu kot doma.

Ostanite ADMAstični!

SE VIDIMO NA KONGRESU ADMA! PROGRAM PREVERITE TUKAJ.