APRIL 2019: Izšla je nova revija ADMA!

Dragi ADMA bralci in bralke,

v življenju nam poti prekrižajo številni ljudje. Nekateri neopazno odletijo mimo nas. Nekateri pritegnejo našo pozornost. Nekateri vstopijo v naša življenja in iz njih odidejo. Drugi vstopijo v naša življenja in ostanejo. Nekatere lahko izbiramo, pri drugih nimamo vpliva. Obdobja in trajanje so bolj kot ne nepomembna. Pomembno pa je, kako močan pečat pusti to srečanje in ali znamo razbrati lekcijo, ki nam jo prinaša. Zgodba se začne s prvim dnem našega obstoja. Kako se bo odvijala, je odvisno od nas − ali sprejemamo lekcije in se iz njih učimo ali peljemo svojo zgodbo ves čas po ustaljenih in varnih tirih.

Spadam med ljudi, ki se zavedajo, da se želijo v življenju še veliko naučiti. Čeprav sem se ogromno že naučila. A od malega so me učili, da se učiš vse življenje, in to mi je v neizmerno veselje. Kljub temu me na momente ima, da bi nad posameznimi lekcijami obupala. A je želja po razvoju in osebni rasti k sreči močnejša. »Ko padeš, vstani in poskusi znova,« si ponavljam v glavi v trenutkih, ko ni vse tako, kot bi si želela.

Eno od srečanj, ki so in še bodo pomembno vplivala na razvijanje moje življenjske zgodbe, je bilo vsekakor srečanje z dr. Zadelom. Imela sem to srečo, da sem se od njega lahko učila na izobraževanju, kjer smo dva cela dneva delali pod njegovim okriljem. Lekcija, ki mi je najbolj ostala v spominu, je lekcija »MORAM«. Beseda, ki sem jo nevede uporabljala pogosteje, kot sem se zavedala. Nikoli je sicer nisem jemala kot negativno. Niti nisem kot negativna ali neprijetna, odvečna jemala dejanj oziroma glagolov, ki sem jih vezala nanjo. Pač besedna zveza, ki je nekako najbolj popularna, vsakdanja v današnjem svetu. Moram po otroke. Moram napisati uvodnik. Moram domov. Moram v službo. Moram dokončati to in ono.

Sledil je stavek, ki mi je dal misliti: »Polona, po šesti uporabi besede »moram« sem prenehal šteti. Ničesar vam ni treba.« Baam! Šok! So to res moje besede?!? Kje in kdaj me je potegnilo v ta »MORAM svet«? Mene, ki vendar v življenju počnem stvari, ker jih počnem rada. Oziroma vem, zakaj jih počnem, četudi jih v tistem momentu ne počnem najraje. Vidim pa končni cilj, zaradi katerega jih počnem. »To moram spremeniti,« sem si rekla in se hitro popravila: »To želim spremeniti!«

V tokratnem uvodniku boste resda našteli kar nekaj besed MORAM, a so napisane z razlogom, ker sem tako želela. Zaključila pa ga bom s citatom dr. Zadela: »Če ne vidiš smisla v tem, kar počneš, na dolgi rok izgubljaš voljo in veselje, ne le do dela, temveč tudi do življenja.« 

Ostanite ADMAstični,
Polona Koštomaj, odgovorna urednica revije ADMA

VEČ O KONGRESU ADMA 2019 PREBERITE TUKAJ.