25 ur na dan

Kdaj ste nazadnje imeli preveč časa? Pravijo, da je čas denar. Kdaj ste torej nazadnje imeli preveč denarja?

Nejc Avbelj

Facebook
Twitter
Google Plus
LinkedIn

Foto: Pixabay

V življenje se vsakdo rodi z različnimi ekonomskimi predispozicijami. Lahko si otrok bogatih staršev, ki je že ob rojstvu preskrbljen do smrti. Lahko si otrok revnih staršev, ki se že v rani mladosti začne srečevati z izzivi zategovanja pasu. Lahko si celo otrok prvinskega afriškega ljudstva, ki že takoj ob rojstvu naleti na vprašanje samega preživetja in obstoja. Dejstvo je, da se večina znajde nekje vmes. Zanimivo je, da v razviti družbi ekonomsko stanje ob rojstvu vedno manj vpliva na ekonomsko stanje ob upokojitvi. Večina današnjih milijonarjev in celo milijarderjev si je svoja bogastva ustvarila sama, praktično iz ničesar. Enako na drugih področjih velja tudi za vrhunske umetnike in športnike. Kako je to mogoče?

Se vidimo na Kongresu ADMA 2018 v Portorožu med 17. in 19. 5.!

Čas je med ljudmi razporejen pravično

Narava je morda krivična pri ekonomskih izhodiščih posameznika, po drugi strani pa ni bolj pravične razdelitve, kot je razdelitev časa med ljudmi. Vsakdo ima v vsaki minuti, uri, dnevu, tednu, mesecu in letu enako število sekund. Vprašanje učinkovitega upravljanja časa in doseganja rezultatov je, kaj s temi sekundami počnemo. Z učinkovitim izkoriščanjem strategij, metod in tehnik upravljanja časa si lahko pred svojimi konkurenti pridobimo skoraj nepravično prednost. Predstavljajte si, da bi lahko vaše prihranke obrestovali z dvakrat, trikrat, štirikrat ali celo večkrat večjo obrestno mero, kot vam jo ponuja banka, samo zato, ker znate nekaj, česar drugi ne. Na področju upravljanja časa je to mogoče, in ne pozabite – čas je denar!

Narava je morda krivična pri ekonomskih izhodiščih posameznika, po drugi strani pa ni bolj pravične razdelitve, kot je razdelitev časa med