ADMA

Zakaj se najboljši v podpori menedžmentu nikoli ne nehajo učiti

Vloga poslovnih sekretark je ključna in pomembna v sodobnem delovnem okolju. Prav vi predstavljate steber podpore v pisarni ali organizaciji, saj opravljate različne naloge, ki zahtevajo spretnosti, znanje in profesionalnost. Izkušnje seveda bistveno pripomorejo k uspehu, a je prav tako pomembno, da se zaposleni v podpori menedžmentu nenehno učijo in izpopolnjujejo svoje spretnosti. Upamo, da ste to znova ugotovili tudi na letošnjem nedavnem Kongresu ADMA 2023 in da ste maksimalno izkoristili vse priložnosti za pridobivanje novega znanja in razvoj novih veščin, še eno priložnost za to pa boste imeli tudi na jesenskem Posvetu ADMA 2023, ki bo 16. in 17. novembra 2023 v hotelu Habakuk v Mariboru. Poglejmo nekaj razlogov in konkretnih primerov, zakaj se najboljši v podpori menedžmentu nikoli ne nehajo učiti.

Spreminjajoče se delovno okolje

Sodobno delovno okolje je dinamično in se nenehno spreminja. Tehnološki napredek, digitalizacija in avtomatizacija procesov vplivajo na način dela v pisarnah. Zato morajo biti tudi zaposleni v podpori menedžmentu seznanjeni z najnovejšimi orodji, programsko opremo in tehnikami, ki lahko olajšajo njihovo delo. Sposobnost prilagajanja novim tehnologijam in njihova učinkovita uporaba sta ključni za uspeh pri opravljanju nalog.

S tem je tesno povezano vsakodnevno opravljanje obveznosti, kot so organizacija sestankov, vodenje koledarja, priprava dokumentov in druge administrativne naloge. “Le s stalnim in tekočim izobraževanjem ostajamo v koraku s trendi na svojem strokovnem področju. Pomembno je, da se z jasnim ciljem osebnostnega razvoja in karierne rasti udeležujemo izobraževalnih programov, ki nam jih delodajalec ponudi oz. sami prosimo zanje. Zato je udeležba na kongresu ADMA zame obvezna. Vsako leto znova se veselim novih strokovnih predavanj, druženja, novih poznanstev, mreženja in izmenjave izkušenj s stanovskimi kolegicami,” pravi Metka Resnik, letošnja prejemnica nagrade ADMA odličnost leta, sicer poslovna sekretarka v kabinetu župana Mestne občine Krško.

Obvladovanje sprememb