ADMA

Triki v Outlooku, ki smo se jih naučili na Posvetu ADMA 2023

Na nedavnem Posvetu ADMA 2023 je Nina Vigec, predavateljica računalniških tečajev in strokovnjakinja za Microsoft 365 iz podjetja B2 IT, delila dragocene nasvete za izboljšanje produktivnosti z uporabo Microsoft Outlooka. S poudarkom na najnovejših funkcijah in trikih, ki jih Outlook ponuja, je na praktičnih primerih pokazala, kako lahko posamezniki in podjetja izkoristijo to vsestransko komunikacijsko orodje in s tem prihranijo tudi nekaj dragocenega časa.

Outlook je orodje, ki ga mnogi zaposleni redno uporabljamo za komunikacijo z zunanjim svetom pošiljamo elektronsko pošto sodelavcem in zunanjim partnerjem oziroma deležnikom podjetja. Najnovejša posodobitev Outlooka prinaša prenovljen uporabniški vmesnik, ki zdaj bolj spominja na Teams, z funkcionalnimi gumbi na levi strani. Ta sprememba povečuje skladnost med različnimi Microsoftovimi orodji, je uvodoma pojasnila Vigec.

Organizacija mape Prejeto

Pri organizaciji elektronske pošte je marsikomu pomembna preglednost elektronske pošte za različne projekte, skupine ljudi, druge tematike … Z uporabo pravil za samodejno premikanje sporočil v ustrezne mape lahko uporabniki občutno izboljšajo upravljanje s svojo e-pošto. Ta funkcija omogoča, da se nova sporočila avtomatsko razvrstijo v določene mape, s čimer se poveča preglednost in prihrani čas za iskanje pomembnih sporočil.

Ko ustvarjamo pravila v Outlooku, imamo vedno na voljo dodatne možnosti, tako imenovanega čarovnik za pravila. V njem določimo pogoje, ki jih želimo izbrati, npr. sporočila določenega pošiljatelja želimo premakniti in odslej prejemati v določeno mapo, namesto v splošno mapo Prejeto. Vigec je dodala, da lahko določimo tudi izjeme - da na primer v novo ustvarjeno mapo dodajamo sporočila, ki imajo določeno besedo ali besedno zvezo v zadevi. “Dodamo ime nove mape in zaženemo pravilo na obstoječih sporočilih, da ni potrebno ročno prenašati sporočil v novo mapo. Tukaj prav tako lahko dodajamo, koga dodajamo v kopijo ali skrito kopijo,” je pojasnila.

Glasovanje in ankete