Videz

Prihajajoči modni trendi: od minimalizma do razkošja

Po dveh negotovih letih in prevladujočem delu od doma ter temu prilagojenem oblikovanju oblačil, predvsem v praktičnih rešitvah pri nosljivosti, se opazi, da se moda in trendi vračajo k svoji prvi ljubezni – ustvarjalnosti.

Po ogledu številnih modnih revij, tako v fizični, kot digitalni predstavitvi, se zazna, da ustvarjalci še naprej razvijajo domišljijo in ustvarjalnost. Jesen in zima 2022/2023 bo polna novih idej za vse ljubitelje mode. Tako opazimo obleke, s katerimi lahko ponovno odkrivamo lastne čutnosti, na drugi strani pa so preproste pletene obleke. Zdi se, kot da nova sezona ne pozna srednje poti, bodisi bomo nosili divjo ali pa romantično garderobo. Tudi pri dodatkih je zaznati dualizem. Izbiramo lahko gležnjarje in torbice iz vinila ali pa brezčasno minimalistično obutev in elegantne torbice z zgornjim majhnim ročajem.

MINIMALIZEM 90. let

Moda je ciklična in zato se trendi vračajo. Nekaterim se bo zdelo, da je vse to že videno, a oblikovalci so se osredotočili na estetiko 90 let. Videz je tako zvest 90, vendar pa so retro oblike posodobili s čudovitimi prosojnimi pleteninami in okrašenimi tkaninami. Opazimo nizke pasove na hlačah, majice z grafičnimi potiski, nagubane detajle, neusklajeno plastenje oblačil ter daljše obleke in krila.

Priporočilo, kaj nositi:

Obleke z naramnicami bodo vedno našle prostor v vaši garderobni omari. Letos bodo prevladovale ozke nara- mnice. Stilirate jih lahko tako, da jih nosite v kombinaciji s prosojno bluzo in nežno pleteno jopico.

Brezrokavnik. Naj bo iz tkanine ali pleten, v obeh oblikah je idealen kos oblačila, ko iščemo nekaj za hladnejše dni. Kako ga uskladiti? Pleten brezrokavnik lahko oblečete nad daljšo obleko ali pa nad bombažno srajco, v kombinaciji z ravnimi hlačami. Teliranega in iz tkanine pa kombinirajte z majico z dolgimi rokavi in daljšimi ter širšimi hlačami.

Kratek in oprijet top. Do zdaj smo ga videvali pretežno v poletnih mesecih. Tokrat pa ga lahko nosite tudi v hladnejših dneh, le da ga kombinirate v končni videz s plastenjem. Oblečete ga lahko nad belo srajco ter si povrhu nadenete širši suknjič. Majico z grafičnim potiskom. Bodite pozorni le, da ne gre za slogan, temveč za nevtralno sporočilo. S slogani namreč sporočamo svoja stališča, ta naj bodo rezervirana za vaš slog v prostem času.