Kariera

Kakšna bo vloga administrativnih menedžerjev v dobi umetne inteligence?

Umetna inteligenca (UI) je vstopila v skoraj vse panoge, in tudi vloga administrativnih menedžerjev ni izjema. Vloga administrativnih menedžerjev se je že skozi leta razvila in preoblikovala dd tradicionalne vloge tajnika podjetja do širšega spektra odgovornosti, ki vključujejo vodenje pisarne, organizacijo dela, računovodstvo, kadrovske procese in še več. Kako pa bo na vaše delo vplivala implementacija orodij umetne inteligence? Kako bo vplivala na vaše delo in kaj to pomeni za vašo kariero?

Razvoj vloge administrativnega menedžerja

V preteklosti je bila vloga administrativnega menedžerja precej omejena na opravljanje rutinskih nalog, kot so urejanje dokumentov, upravljanje z urniki in odgovarjanje na telefonske klice, kasneje tudi e-pošto. Vendar pa se je z razvojem poslovnega okolja ta vloga razširila in postala bolj kompleksna. 

Danes administrativni managerji prevzemajo tudi druge odgovornosti, kot so računovodstvo, upravljanje s človeškimi viri ali organizacija dogodkov. Zato je ključno, da razvijejo nove veščine za uspešno kljubovanje vsem spremembam.

Med najpomembnejšimi veščinami so: