Dogodki

FOTO: Eva Černe očarala na kongresu ADMA

Eva Černe je vsestranska akademska glasbenica, ki je na kongresu ADMA nastopila kot glasbena gostja podelitve izbora Poslovna asistentka/tajnica leta 2018.

Foto: KoKa press

Kot glasbena gostja je na kongresu ADMA dokazala, da njen glas resnično lahko naježi kožo, na obraz prikrade nasmeh in v kotičke očes tudi kakšno solzo, na primer ob ganljivi pesmi Čudeži smehljaja.

V majski reviji ADMA vas že čaka intervju o tem, kako se je Eva Černe oblikovala v glasbenico, ki ji niso tuji pop, opera, niti muzikali, pa o pogojih za glasbeno kariero pri nas, projektih, na katere je najbolj ponosna in tudi o najboljših kariernih nasvetih, ki jih v resnici niti nikoli ni zares potrebovala. Za pokušino pa spodaj objavljamo izsek iz intervjuja, ki vas v celoti čaka v reviji ADMA. 

S čim bi se ukvarjali, če vas ne bi zaneslo v svet glasbe?

Če me ne bi zaneslo v glasbeni svet, bi bila policistka na konju. Zanimam se za borilne veščine, rada imam red in rada imam konje. S konji sem tudi dobrih sedem let tekmovala v dresuri in preskakovanju ovir.

Kot profesorica petja poučujete v glasbenem centru Černe-Avbelj. Kaj za uspeh vaših učencev šteje več, trdo delo ali talent?

Zagotovo trdo delo. Talent je samo eden izmed dejavnikov. Trdo delo pa naredi vrhunskega glasbenika. Zelo primerljivo z vrhunskimi športniki.

Ste v otroštvu sanjali o kakšnem drugem poklicu ali ste že takrat vedeli, da bo vaša karierna pot v glasbi?

Že v otroštvu sem imela dobre temelje za poklic glasbenice, saj to ni bil nekak hobi, ampak je bilo to zame tako naravno kot dihanje. Nisem si prav izrecno želela "postati pevka", ampak sem enostavno morala peti.

Če bi lahko, kaj bi po dvanajstih letih glasbene kariere sporočili sami sebi, ko ste pri šestnajstih letih vstopali v ta svet?

Poskušaj bolj uživati v vsem, kar se ti dogaja. Zelo lepo, da si delavna in profesionalna, ampak vzemi si tudi čas zase. Vse ob svojem času, ne skrbi.

Intervju z Evo Černe v celoti najdete v majski izdaji revije ADMA.