Dogodki

Finalistka izbora ADMA odličnost 2021: Judita Rigler #intervju

Finalistka izbora ADMA odličnost 2021 #intervju

IZOBRAZBA: Kemijski tehnologDELOVNO MESTO: Vodja prodajePODJETJE: SG Guzelj, d. o. o., Škofja Loka

Kdo ste in kako bi se opisali v nekaj stavkih?

Sem dama z lepim imenom Judita. Odločna, skrbna, prodorna in neustrašna mama, ljubeča partnerica, včasih zelo stroga, a vedno spoštljiva sodelavka in prijateljica, ki nima nikoli časa. Vendar se vedno lahko zanesejo name. Judita, ki ni nikoli diplomirala in ima tisoče idej, posluša intuicijo, to dvoje je njen GPS. Judita, ki ne dovoli, da bi jo kdo žalil, poniževal ali zmanjševal njeno samopodobo in to vceplja tudi svojim otrokom.

Zakaj ste se odločili za prijavo na izbor za naziv ADMA odličnost 2021 in kaj vam pomeni uvrstitev v finale?

Pred nekaj leti sem spoznala, na kako zanimiv in uporaben način se v Zvezi družijo dame iz cele Slovenije. Udeležba na moji prvi ADMI me je pustila odprtih ust. Ko mi je Petra, predsednica našega kluba, predlagala, da se prijavim, sem se najprej le nasmejala. Po nekaj dnevih se mi je v misel prikradla ideja, da obstaja možnost biti prepoznana v eminentni družbi poslovnih dam, ki jo neizmerno cenim. Uvrstitev v finale mi pomeni potrditev in to prvo tovrstno potrditev izven vsakodnevnega poslovnega okolja, v katerem delujem. Neizmerno veselje, da je bila prepoznana moja samoiniciativa, trud in delo.

Navdušujejo me razmišljanja o prihodnosti, o tem, kaj še lahko naredimo, kako se izboljšamo.

Zaupajte nam kratek opis svoje karierne poti.

Moja pot se je začela na Notranjskem, v podjetju Kovinoplastika Lož, d. d., kjer sem se leta 1993 zaposlila kot vodja čistilne naprave. Tu sem se prvič srečala s kakovostjo in varovanjem okolja. Področje je takoj vzbudilo zanimanje, dobila sem enkratno priložnost sodelovanja v enem prvih projektov pridobivanja certifikatov v tako velikem podjetju v Sloveniji. Pot me je iz mojega domačega kraja vodila v Ljubljano, kjer sem svoj kemijski profil zadnjič pilila v podjetju za biotehnologijo, Bioteh, d. o. o., kot vodja proizvodnje, nato vodja oddelka DDD. Želja po organizaciji in projektnem delu me je popeljala v podjetje Baloh, d. o. o. in nato v Alfa M, d. o. o., kjer sem bila poleg prodajnega udejstvovanja hitro prepoznana kot potencial za dvig kakovosti in osveščenosti v pogledu varovanja okolja. Sedanje delo v podjetju SG Guzelj, d. o. o., Simplygood kot vodja prodaje, skrbnik ključnih kupcev, skrbnik certifikatov kakovosti in varovanja okolja, skrbnik certifikata Družini prijazno podjetje, iniciator za pot poslovne odličnosti … vse te obveznosti povedo, da sem našla svoje idealno poslovno okolje, v katerem lahko upoštevam svoje srce, svojo intuicijo in vodim zadeve z žensko energijo. Pred petimi leti sem začela aktivno delovati v Slovenskem združenju za kakovost in odličnost, najprej kot podpora članica nato kot članica v upravnem odboru.

Kakšen je po vašem mnenju recept za uspešen odnos med menedžerjem in njegovim poslovnim asistentom?

Sama sicer ne opravljam dela poslovnega asistenta, vendar je res, da se velikokrat pokažejo elementi tega. Z direktorjem imava že od samega začetka zaupljiv in iskren odnos. Glede na to, da direktor ne mara kakršne koli administracije ali organizacije, ki ni neposredno vezana na posel, sem mu bila vedno na razpolago za tovrstno pomoč. In tako tudi prišla do dragocenih izkušenj.

Recept pa je le eden: 100-% zaupanje v osebo in njene sposobnosti, iskrenost, spoštovanje, potrpežljivost ter upoštevanje razlik.

Katere so po vaše lastnosti poslovnega asistenta prihodnosti?

Vsekakor sposobnost hitrega prilagajanja, visoka raven organiziranosti in iznajdljivosti. Pripravljenost in hitro sprejemanje novih znanj, učenje novih veščin in pristopov. Zdrava empatija do globalnega okolja in posameznikov. Glede na hitre časovne vrtince in posledično vse večje obremenitve ohranjati mirnost, ki vpliva na okolico in hkrati razmišljati kot kreativen vodja.

Kako se je v zadnjem letu nenavadnih razmer spremenilo vaše delo?

Iskreno je bilo zadnje leto v mojem primeru resnično prežeto z nenavadnimi in od stranke do stranke različnimi razmerami na področju obratovanja avtomatov, nameščenih v podjetjih. Izjemno zahtevno in predvsem obsežno je v zelo kratkem času postalo tudi vodenje dnevne operative in administrativne obdelave zahtev tako strank kot naših zaposlenih. Poleg obremenitev z omejevanjem zaradi epidemije sem v največjem zagonu dela izgubila pomoč. Tako sem izkusila resnično veliko obremenitev.

Na katerega od svojih kariernih dosežkov ste najbolj ponosni?

Na vse.

Kaj vas navdušuje in motivira, kaj vam daje zagon?

Moj največji motivator je moj partner. Vedno ima posluh za vse moje zagate, najde nasvet, me pomiri. Navdušujejo me razmišljanja o prihodnosti, o tem, kaj še lahko naredimo, kako se izboljšamo. Zelo rada se udeležujem raznih dogodkov in konferenc, kot je npr. ADMA ali dogodek Zveze, saj se tam prejeto navdušenje nad vsem novim razpotegne čez mesece. Če pa prejeto znanje obrodi nove ideje, ki se tudi uspešno implementirajo, pa je zaznamek za celo življenje in to je neprecenljivo ter seveda navdušujoče.

Kaj počnete v prostem času?

Tukaj si želim odgovoriti kaj nenavadnega in ekstravagantnega ... Pa ne počnem ničesar posebnega, le vse z veseljem in ljubeznijo. Pred leti sem začela na pobudo svojega partnerja kolesariti in to je postala ena mojih oziroma najinih najljubših razvad prostega časa. Če se časa ne odpravim v neznano, postanem neznosna, baterije so prazne.

Kateri je najboljši karierni nasvet, kar ste jih kdaj dobili?

Naj delam kar me osrečuje, na način, ki me ne omejuje. Nikoli naj ne stopam v prevelike škornje, ampak naj iščem in iščem tiste prave udobne.

Se udeležujete kongresa ADMA in kaj vas tam najbolj navdušuje?

Da, udeležila sem se ga prvič na pobudo Petre Arnež, predsednice našega Kluba, v letu, ko smo ustanovile naš Klub poslovne odličnosti Domžale in okolice. Iskreno povedano sem dva dni hodila od predavanja do predavanja odprtih ust in polna navdušenja. Še danes hranim vse revije in darilca. Navdušuje me vzdušje in predvsem nivo organizacije, za katerega bi lahko rekla, da je brezhiben.

Česa se najbolj veselite, če postanete zmagovalka izbora za leto 2021?

Pravzaprav popolnoma vsega. Več bi pa dodala, ko zmagam.