Energija vodenja: kako vodimo tudi takrat, kadar nismo uradno v vlogi vodje

Za izhodišče našega raziskovanja vzemimo vrednoto – sodelovanje. Sodelovanje je pomembna poslovna kompetenca. Podpora menedžmentu deluje kot pomembni prevodnik, skozi katerega se sodelovalna komunikacija širi od vodstva do zaposlenih in od vodstva do zunanjih strank in poslovnih partnerjev. Če se vprašamo, ali ima sodelovanje kakršne koli koristi v poslovnem svetu, hitro naštejemo, da to pripomore, da dosežemo veliko več kot skupina, kakor bi kot posameznik. Magičnost sodelovanja je v tem, da smo skupaj lahko del nečesa veliko večjega kot pa, ko delujemo kot posameznik.

Sandra Bohinec Gorjak

Facebook
Twitter
LinkedIn

Foto: Unsplash

Če je tako, se mi zdi zanimivo, da se, kot poslovni coach srečujem prav pogosto z izjavami zaposlenih, kot so, »pri nas ne znamo sodelovati« ali »vsak se drži bolj zase« in podobno. Kako sodelovati v družbi, ki je usmerjena v individualizem, polna turbulentnih sprememb ter nenehni izpostavljenosti najrazličnejšim konfliktnim izzivom?

Odgovor na vprašanje, kako obvladovati poslovno komunikacijo v tako opisani poslovni realnosti, lahko poiščemo v aktiviranju energije osebne naravnanosti in se naučimo, kako uporabljati lastno življenjsko energijo, ki se izraža fizično, čustveno in mentalno ter prispeva k ugodni organizacijski klimi. V prav vsakomer od nas je namreč povezovalna energija, ki se razlikuje od izzivalne energije ega in aktivira našo globinsko modrost. Zaposleni v