Kolumna

Metka Resnik: “Izobražujte se in najdite strast v svojem delu”

V današnjem hitrem tempu življenja, kjer se vse vrti okoli hitrosti in učinkovitosti, obstajajo posamezniki, ki so ključni za gladko delovanje pisarn, a njihova vloga pogosto ostaja v ozadju. Kot poslovna sekretarka sem ponosna na to, da sem del te neopazne, a bistvene ekipe, ki omogoča moji organizaciji, da cveti in raste.

Metka Resnik, zmagovalka izbora ADMA odličnost leta 2023 v kategoriji male in srednje organizacije.

Strast do dela poslovne sekretarke sega globoko v jedro mojega poklicnega poslanstva. Opravljam svoje sanjsko delo. Vsak dan me navdihuje izziv, da prispevam k prepoznavnosti Mestne občine Krško s svojimi veščinami, znanjem in karizmo. Biti vez med oddelki, občani in poslovnimi partnerji je zame privilegij in ne le služba. Je moj življenjski slog, ki me bogati.

Ključ do uspeha v poklicih, kjer se zahteva stalno prilagajanje, je nenehno izobraževanje in osebno napredovanje. Treba je nadgrajevati znanje, slediti trendom in biti pripravljen na neprekinjeno učenje. Izobraževanje je ključ za trajno uspešno kariero, saj le tako lahko ostanemo korak pred izzivi, ki jih prinaša prihodnost. Ni le formalno pridobivanje novih informacij, temveč tudi raziskovanje lastnih omejitev, premagovanje strahov in razvoj novih veščin.