4 napake, ki se jim izognite ob napredovanju v službi

Če ste v službi pravkar napredovali na višji položaj, čestitamo! Vseeno pa pazite, da ne padete v nekaj pasti, ki vas čakajo z novo vlogo. To so napake, ki jih počne marsikdo, ki nastopi v novi vlogi.

Foto: Unsplash

 "Ni mi več treba početi stvari, ki sem jih do zdaj"

Žal se nekatere stvari ne spremenijo čez noč, zato je sama tranzicija na delovnem mestu lahko počasnejša, kot bi si morda mislili. Pogosto je tako, da se ob uvajanju v nove naloge tega lotevate postopoma, kar pa pomeni, da boste verjetno opravljali tudi marsikatero stvar, ki ste jo do zdaj, vsaj dokler je ne prevzame nekdo drug, vi pa se medtem uvedete v druge izzive.

"Sem najpomembnejši člen ekipe"

Aroganca in vzvišenost lahko hitro pospremita napredovanje, pričakovanje aplavza za velike ideje pa lahko hitro prestopi meje primernega. Takšno obnašanje ne bo prineslo drugega kot neodobravanje sodelavcev, zato ostanite na tleh in radovedni, saj boste le tako lahko še naprej nizali uspehe.

"Neverjetno, koliko novih ponudb dobivam!"

Ob napredovanju ni redkost, da vas opazijo tudi druga podjetja in vam morda ponudijo delo, kar vsakomur laska, a pazljivo. Pričakovanja ljudi, ki so vam dali priložnost, so visoka, zato ostanite fokusirani in dokažite, da si to mesto zaslužite. Če se čez čas izkaže, da vam ni pisano na kožo, bodo druge priložnost že počakale.

"Nakupovanje!"

Napredovanja navadno pridejo s povišico. Seveda je primerno, da se ob tej priložnosti nagradite, a vseeno ne pretiravajte. Zdaj imate priložnost, da končno začnete varčevati za prihodnost!