Uvodnik

Polona Koštomaj: »Svet je kot knjiga, in tisti, ki ne potuje, je prebral samo eno stran.« #ADMAuvodnik

Te besede je nekoč izrekel sveti Avguštin, in čeprav so bile izrečene pred več stoletji, še vedno nosijo pomembno sporočilo. Opominjajo nas, da je naša pot do znanja in razumevanja neskončna ter da je ključno, da se nikoli ne ustavimo na eni sami strani.

Pomembne postaje predstavljajo izobraževalni dogodki, ki nas popeljejo na razburljivo potovanje raziskovanja, učenja in rasti. Eden takšnih je tudi Kongres ADMA, ki je meseca maja že tradicionalno povezal 400 udeležencev, ki smo se potopili v bogastvo novih spoznanj, idej in pristopov. Srečali smo se s strokovnjaki, ki so nam pomagali razširiti obzorja, nove prakse in perspektive pa smo odkrivali tudi skozi interakcijo in izmenjavo znanj s kolegi.

»Svet je kot knjiga, in tisti, ki ne
potuje, je prebral samo eno
stran.«

Posebno poglavje je vsako leto posvečeno tudi nagradi ADMA odličnost leta, s katero želimo zviševati raven profesionalizacije te funkcije in spodbuditi njen razvoj, povečati pomen ter nagraditi nadpovprečne dosežke in posameznike v organizacijah. Letos smo izbor nadgradili v smeri, ki omogoča boljšo primerjavo med kandidati. Upoštevali smo različne vloge, odgovornosti ter vpliv posameznika in zato podelili kar dve nagradi: eno v kategoriji velikih podjetij ter eno v kategoriji malih in srednjevelikih podjetij. Nagrado ADMA odličnost leta v kategoriji Velike organizacije je prejela Nastja Car Kolenović iz Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani, v kategoriji male in srednje velike organizacije pa Metka Resnik iz Mestne občine Krško.

Vsak dialog, vsaka predstavitev, vsak trenutek povezovanja nam odpira nova vrata znanja, ki nam omogočajo rast. Ena stran knjige nam ponuja le omejen vpogled, medtem ko nam potovanje skozi njeno celoto omogoča globlje razumevanje, širše obzorje in večje strokovno zadovoljstvo.

ADMA dogodki so kot knjige - potujte skoznje z odprtim umom in srčnostjo ter pustite, da vas navdušujejo neskončni viri znanja. Nova knjiga v ADMA zbirki prihaja na police 16. in 17. novembra 2023, ko bomo v Mariboru skupaj spisali ADMA pravljico pod Pohorjem - več o tem TUKAJ (klik).

Ostanite ADMAstični!

Polona Koštomaj,
odgovorna urednica