Finance

Pridobite finančno kondicijo v le 6. korakih

Zanimivo je, kako si pogosto, ko se odločimo za določene spremembe, rečemo: »V ponedeljek pa res začnem.« Ali pa morda: »V prihodnjem mesecu pa res začnem.« In mine kar nekaj ponedeljkov, kar nekaj mesecev, ko čakamo in čakamo, da bi imeli toliko energije, da bi se spremembe resnično lotili. Škoda, ker čas beži in tako navadno samo izgubljamo svoj čas.

No, to velja predvsem za področje financ. Če bomo mislili, da bo prihodnji mesec kaj drugače, pri čemer ne bomo imeli posebne strategije, bo zelo težko kaj drugače. Saj veste, če eno in isto stvar vedno delamo na enak način, do sprememb ne more priti. Verjamem, da ste si imeti boljšo finančno kondicijo že večkrat zastavili za cilj, ga celo poskusili zasledovati, pa vas je vedno nekaj oddaljilo od zastavljenega cilja.

Navadno je glavni razlog v tem, da nimamo dovolj dobrega načrta. Saj veste, kako je, če nimamo načrta … Gremo tja, kamor navadno niti ne želimo iti in nehote se oddaljimo od svojega cilja. Začeti znova pa je potem veliko težje. A naj vas potolažim.

Obstajajo koraki, ki vam bodo pomagali do dobre finančne kondicije. In ni jih prav veliko. Samo šest pravzaprav! In te korake lahko uporabite že to jesen! Zakaj bi čakali na novo leto, ko pa lahko za svojo finančno kondicijo poskrbite že zdaj? Saj veste … Nihče ne ve, kaj nas čaka, in če smo pripravljeni, nam je lahko tako rekoč vseeno.

JA, ZAČNE SE PRI FINANČNI KONDICIJI …

Uh, kondicija. Vem, marsikateri ob tem takoj pomisli: »Joj, kondicije pa ni preprosto ohranjati. To se moram pa truditi, odrekati, vaditi, iti kdaj tudi čezse itn. Jaz nimam časa in energije za to. Sem že poskusil/-a in res ne želim iti več čez to trpljenje.«

No, jaz mislim, da bi si preprosto morali vzeti čas in najti energijo, ker finančna kondicija sodi med ene bolj pomembnih. Tako kot to velja za telesno kondicijo. Če želimo ostati vitalni, moramo nekaj spremeniti. Se strinjate? Pri finančni kondiciji ne gre za posebno znanost. Že besede nam povedo, da gre za ohranjanje kondicije naših financ. In če želimo biti v najboljši formi in se za vedno posloviti od finančnega stresa, je pomembno, da se tudi na področju osebnih financ nenehno izobražujemo, iščemo nove informacije, se obkrožimo z ljudmi, ki nam pri tem pomagajo, nas spodbujajo in nam pokažejo pot, kako ostati »finančno fit«.

IN KAKO ZAČNEMO »TRENIRATI«?