ADMA

Praktični primeri uporabe ChatGPT-ja, ki smo jih spoznali na Posvetu ADMA

Smo v trenutku, ko se bo svet spremenil še veliko bolj, kot se je s prihodom računalnikov in interneta. Orodja umetne inteligence (UI) so tista, za katera še ne vemo, kakšna bodo, kako jih bomo uporabljali in v kakšno pomoč nam bodo, vemo pa, da bo sprememba zagotovo izjemna. Vsaj 20 % delovnih mest naj bi nadomestila UI, je na Posvetu ADMA 2023 poudaril strokovnjak spletnega marketinga Peter Mesarec.

Na Posvetu ADMA je sicer prikazal praktične primere orodja, ki je v tem letu skokovito pričel osvajati svet ChatGPT. Poraja se vrsto vprašanj, kako ga uporabljati, da nam je res v pomoč in nam ne ponuja slabih ali celo napačnih odgovorov.

Na Chat GPT lahko gledamo kot na asistenta začetnika, pravi Mesarec. “Vsako najmanjšo stvar, ki jo morate v službi početi, vam bo pri njej pomagal. Če morate napisati vabilo za zaposlene, naj pridejo na izobraževanje, v ChatGPT vnesete navodila, kdaj naj se sodelavci udeležijo izobraževanja, in ti pomaga napisati vabilo na malce drugačen način,” je podal primer uporabe orodja, ki lahko nadomesti asistenta začetnika.

Pri tem je poudaril, da je treba orodju ChatGPT vse zelo natančno razložiti in za njim tudi vse preveriti. “Ne gre mu zaupati, saj so ga naučili vsega, kar je na internetu. Tudi če ne ve, kako vam odgovoriti, vam bo odgovoril, zato je vaša naloga, da za njim preverite, ali so podane informacije pravilne in relevantne,” je poudaril Mesarec.