Uvodnik

Dragi ADMA bralci,

stopili smo v zadnjih 31 dni, ki jih piše knjiga leta 2022. Vsak je v njej pisal svojo zgodbo. December pa je po navadi mesec, ko naredimo obnovo vsebine in se odločimo, ali nam je bila knjiga všeč. V nekaterih poglavjih smo verjetno igrali superheroje, spet v drugih se počutili kot Sizif, ki nenehno vali ogromno skalo na vrh hriba.

A to je zgodba življenja, ki nas uči, da je na vsakem koraku treba loviti ravnotežje. Če ste že večkrat stali na eni nogi, potem veste, da ne boste obstali, če boste v dani situaciji vrteli glavo naokoli in se spraševali, kdo je kriv, da se ta trenutek majete. Padec lahko preprečite le, če se zazrete v skrbno izbrano točko in pogled usmerite vase. Tam najdete svoje ravnovesje.

In šele ko ste sami v ravnovesju in sprejemate vsebino svoje knjige, ne glede na to, da so določena poglavja drugačna, kot bi si želeli, lahko začnete spreminjati stavke in kasneje odstavke, ki ne pišejo vaše idealne zgodbe. Čeprav ste glavni junak, protagonist svoje zgodbe, boste uspešnico težko spisali brez sodelovanja drugih likov. V knjigi svojega življenja boste napisali srečen konec, ko boste spoznali, da so antagonisti vaše zgodbe, torej vsi vaši tekmeci, nasprotniki in drugi posamezniki, ki vas mečejo iz ravnovesja, vaši najboljši učitelji. Ključni elementi so nauki, ki ste jih nabrali na tej poti.

Novo leto nam prinaša nove priložnosti za učenje – veselite se jih, saj le tako lahko rastemo!

Vsekakor pa si v letu 2023 označite mesec maj, ko se bomo od 18. do 20. maja 2023 v Grand hotelu Bernardin v Portorožu družili na Kongresu ADMA, ki nosi slogan »Močnejši od sprememb«. Neustrašno, motivirano in s pogledom na spremembe kot na priložnosti, bomo spoznavali nove načine delovanja, s katerimi bomo kos vsem spremembam, ki se že dogajajo ali se nam obetajo.

»Novo leto nam prinaša nove priložnosti za učenje – veselimo
se jih, saj le tako lahko rastemo!«

Želim vam, da bo v prihajajočem letu vaše življenje usmerjeno k najvišjim ciljem, k razvijanju novih veščin, a tudi k sebi. Najdite svoj ikigaj – strast, ki vam prinaša zadovoljstvo, srečo in daje smisel vašemu življenju.

Ostanite ADMAstični!