ADMA

ADMA SE PREDSTAVI: Monika Žokalj

IME IN PRIIMEK: Monika ŽokaljIZOBRAZBA: diplomirana ekonomistkaDELOVNO MESTO: direktoricaPODJETJE: Yogurtlandia BrežiceUdeleženka kongresa ali posveta ADMA: DA

Kdo ste in s katerimi besedami bi se opisali?

Sem Monika Žokalj iz okolice Brežic. Sem oseba, ki mora delati, včasih tudi več stvari hkrati. Pri svojem delu sem komunikativna, inovativna, zelo motivirana, vestna, urejena, natančna, odlična timska delavka, vedno usmerjena k pozitivnim stvarem, optimistična, ter oseba, ki zna poslušati in si vedno vzame čas za prijatelje in družino. Svoje delo opravljam z največjim veseljem in srčno.

Koliko let ste na trenutnem delovnem mestu in kaj vse obsega vaše delo?

Na trenutnem delovnem mestu sem od aprila 2019, ko sem pogumno stopila na pot samostojnosti in se ne vede, kaj to prinaša, odločila, da odprem svoje podjetje, kupim franšizo in odprem poslovalnico Yogurtlandia v Sloveniji. Lahko bi rekla, da sem deklica za vse. Moje delo obsega tako načrtovanje prodaje, izbiro artiklov, ki jih ponujamo v svojem lokalu, skrb za urejenost lokala, načrtovanje objav na družabnih omrežjih, marketing ter ne nazadnje tudi strežba in skrb za zadovoljstvo svojih strank. 

Kakšna je po vašem mnenju dobra poslovna podpora?

Po mojem mnenju je dobra poslovna podpora tista, ko veš, da imaš ob sebi nekoga, ki mu zaupaš in se od njega tudi učiš. To je nekdo, ki je iste ali podobne miselnosti ter s podobno vizijo. 

Kako vas je zaneslo na to poklicno pot?

Na pot samostojne podjetnice me je ponesla želja po nečem novem in to, da sebi in drugim dokažem, da si upam. Pustila sem službo za nedoločen čas, z delovnikom od 7.00 do 15.00, pet dni na teden. Marsikdo bi me morda vprašal po »zdravi pameti«, če se malo pošalim. Ampak želela sem izziv. V prejšnji službi sem začela stagnirati, izzivov, ki sem si jih želela, pa nisem dobila. Prekipevala sem od novih idej in predlogov, pa sem bila vedno zavrnjena. Enkrat sem morala reči stop.

Bi rekli, da se je vaš poklic čez leta precej preoblikoval?