Kariera

5 malih skrivnosti velikih mojstric ali kako krmariti med scilo in karibdo poslovnega ter zasebnega

Zadnje leto in pol je bilo vse prej kot preprosto. Ljudje smo delali še več kot do zdaj; da o ženskah v podjetništvu sploh ne govorim. Prejšnjo 100-odstotno prisotnost doma in v poslu je zdaj zamenjala najmanj 200-odstotna vpreženost. Marsikdo se je vprašal, kam vse to vodi? In pravi odgovor ni daleč od mnenja, da v izgorelost.

Na letnem srečanju podpore menedžmentu, ADMA 2021, smo imeli kot sponzorji čast nagovoriti več kot 250 udeležencev, predvsem dam. Z eno besedo lahko povem, da ste čudovite. Poleg tega ste urejene, nasmejane in dostopne. Bila sem na veliko kongresih, a sem se zdaj prvič počutila odlično. Spoznala sem, da si lahko samo predstavljam, kaj vse obsega vaše delo, in da mi sploh ni jasno, kako vam to uspe. Zato sem članek poimenovala »5 malih skrivnosti velikih mojstric«. Kajti to ste, zares. Ve ste mojstrice. Velike mojstrice.

Tako kot vsem tudi vam v zadnjem letu ni bilo lahko. Marsikatera je delala še več, kot do zdaj in velikokrat brez zadostne podpore ali razumevanja. Omejitve, ukrepi, digitalizacija; a delo mora biti opravljeno. Teža odgovornosti je lahko za marsikoga prevelika, zato je dobro, da se opremimo z orodji, ki nam bodo pomagala, da ustvarimo in obdržimo ravnotežje med poslovnim in zasebnim življenjem. Dobro je, da se naučimo na življenje gledati racionalno… lahko bi rekli »po moško«. Tako bi lahko rekli, vendar ni tako. Kar vam pišem, namreč ni zraslo ne na moškem in ne na mojem zelniku, temveč je skupek znanj mnogih, ki raziskujejo svet digitalnega poslovanja, stresa, osebnega zadovoljstva, življenjskega ravnovesja, asertivne komunikacije, transakcijske analize in še česa.

Verjamem, da boste v zapisanem prepoznale misli vam ljubih knjig in avtorjev. V nadaljevanju vam bom predstavila 5 orodij, s katerimi si jaz pomagam ohranjati bistro glavo in odprto srce.

  1. SPOZNAJMO SE

Tiste, ki še niste bile na posameznih treningih ali usposabljanjih, bi bile začudene, ko bi s preprostimi metoda- mi, kot so #koloživljenja, #TA, #egostanja ali #4osebnosti ter #disk, prepoznale osnovne karakterne lastnosti sebe in drugih. Spoznale bi svoje šibke in krepke točke osebnosti. In veste, kaj je najbolje? Vse se da spremeniti, samo odločiti se moramo. Svoje možgane lahko ukanimo in jim povemo, da smo zadovoljne in da obvladamo situacijo. Vas zanima, kako?

Če se želimo spoznati, se moramo znati poslušati in slišati. Spremljajte naše objave v digitalnih medijih ali pa izkoristite nagrado, brezplačni coaching. Vse neučakane povabim, da izpolnite brezplačen test osebnosti: https://www.16personalities.com/sl/ brezplacen-test-osebnosti