Izšla je prva revija ADMA v letu 2021!

UVODNIK februar 2021

Dragi ADMA bralci,

za nami je uvod v novo leto, ki ga po navadi začnemo polni navdiha, zagona, idej in obljub, kaj vse bomo letos delali drugače in bolje kot preteklo leto. Gledamo nazaj in načrtujemo za naprej.

Da je takšen pogled vsekakor priporočljiv, govori tudi podoba rimskega boga Janusa, po katerem je mesec januar dobil ime. Janus je bil v rimski mitologiji bog vhodnih vrat in vhodov, kasneje tudi začetkov. Upodobljen je z dvema obrazoma, eden gleda naprej, drugi nazaj. Gleda v prihodnost, a se hkrati uči iz preteklosti.

»V nestabilnih časih je še toliko pomembnejše, da ostanete zbrani in organizirani ter vzpostavite procese delovanja, ki bodo vašo barko peljali k stabilnosti.«

Vendar je na našo klasično januarsko samorefleksijo, z nadobudnimi načrti za naslednjih 365 dni, letos močno vplivalo dogajanje v preteklem letu. Naši načrti so bolj zadržani in previdni, saj nam trenutna situacija še vedno ne pusti zajeti življenja s polno žlico. Po tihem upamo in si želimo, da bi nam leto 2021 prineslo nazaj »dobro staro normalo«.

A dejstvo je, da ne bo več, kot je bilo. Dogajanja v preteklem letu so nas zaznamovala in tudi veliko naučila. Bolj kot kadar koli prej smo potrdili rek, da so spremembe edina stalnica. Sposobnost hitrega odzivanja, prilagajanje poslovanja ter fleksibilna miselnost bodo ključni elementi preživetja. Delovanje na način »mi tako delamo že 20 let« je preživeto.

Korona obdobje je razburkalo morje in obilico sprememb prineslo tudi v delovanje zaposlenih na področju podpore menedžmentu. V tovrstnih situacijah je še toliko pomembnejše, da ostanete zbrani in organizirani ter vzpostavite procese delovanja, ki bodo vašemu nadrejenemu omogočali, da se ukvarja z nalogami, kjer je nenadomestljiv.

Zato na letošnjem Kongresu ADMA, ki bo potekal od 20. do 22. maja v GH Bernardin v Portorožu, v ospredje postavljamo veščine, ki vam bodo pomagale ohranjati smer in voditi ekipe ter nadrejene tudi v nestabilnih časih. Slogan letošnjega kongresa se tako glasi KRMARIMO K STABILNOSTI.

Kot vsako leto, bomo tudi letos na dogodku podelili priznanje ADMA ODLIČNOST LETA, s katerim želimo izpostaviti uspešne in perspektivne posameznike, ki delujejo na področju podpore menedžmentu, posameznike, ki gradijo in povezujejo odnose na ravni celotne organizacije ter vse tiste, ki pomembno prispevajo k tej uspešnosti. Prijave zbiramo TU. 

Ekipa ADMA ostaja optimistična in vam obljublja dogodek, ki si ga boste zapomnili po vrhunskih govorcih, najboljših zabavah, tkanju novih poslovnih vezi in nepozabni energiji. Se vidimo meseca maja. Do takrat pa ...

Ostanite ADMAstični,

Polona Koštomaj,
odgovorna urednica

PREBERITE ŠE: Tanja Skaza: "Ranljivi vodje lahko dajo ljudem le rane"