Suzi Asfour predstavlja knjižni prvenec Poletela

Suzi Asfour je pandemijo uporabila za ustvarjanje, ki ji je blizu – pisanje. Nastala je knjiga, ki ni samo njena iskrena izpoved, temveč je enciklopedija duše, notranjega miru in vrelca življenja.

Knjigo POLETELA najdete v spletni knjigarni Planet GV (KLIK), Suzi pa bo vaš izvod lahko podpisala tudi na letošnjem Kongresu ADMA 2021!

Bralec v knjigi POLETELA lahko prepozna, kako naši vzorci in prepričanja, pridobljena skozi vzgojo in okolje, vplivajo na realnost našega življenja. Spoznajo, da so vsi naši »sovražniki« v nas samih, zaradi katerih pa se nezavedno znova in znova zapletamo v čustvene drame, polne bolečin. Dokler ne omagamo v krizo, za katero avtorica pravi, da je v resnici klic k prebujenje iz iluzije. Je dar k preobrazbi, v kateri se lahko s preprostimi, a zavestnimi koraki očistimo vseh omejujočih notranjih spon. Ko to storimo, lahko ponotranjimo temeljne življenjske zakone, ki so tudi edini stebri pravega človeškega ravnanja in vodijo v ozaveščeno življenje.

Suzi Asfour pravi: "Življenje mi je dalo za nalogo raziskovanje in me na pot poslalo z enim samim napotkom, ki se je glasil: Imela boš lepo življenje, a najprej te bom naredilo močno!"

In tako se je tudi zgodilo, pravi Suzi: "Danes imam resnično lepo življenje, a preden sem dojela, kaj pomeni imeti lepo življenje, me je le-to pribilo na križ. Običajno nas šele težka kriza zares prebudi, da uvidimo, da ne živimo življenja, kot nam je namenjeno, kot globoko v sebi čutimo, da bi ga morali, življenje v skladu z našo pristno naravo in resnico našega srca. V procesu preobrazbe je moja srčika sprejela boleč razpad vseh težkih plasti, ki so jo hromile, prepoznala svojo zdravo moč in zadihala s polnimi pljuči. Odvreči sem morala vse, kar nisem, da sem lahko objela vse, kar sem. Šele takrat sem začela razvijati svoj potencial, stopila na pot razcveta in zaživela življenje, v katerem duša žari. In ta prehod iz življenja, kot ga živimo, v življenje, kot nam je namenjeno, je nedvomno izziv marsikatere ženske."

Suzi Asfour o svoji knjigi

Knjiga POLETELA, od iskre do plamena, je moj knjižni prvenec, čeravno sem spisala že veliko gradiva: strokovne priročnike in članke, prispevke za knjige drugih avtorjev, uvodnikov, veznih besedil, motivacijskih govorov, krajših objav ter osebnih pisem. Veliko ljudi, ki me poznajo in spremljajo že vrsto let, so me spodbujali že dalj časa, da napišem tudi knjigo. Pogosto so mi povedali, da vedno znova radi poslušajo moje govore in berejo moja besedila. Da jih nagovarja moj slog, srčnost, rahločutnost, izpovednost in predvsem iskrenost. Da sem polna spoznanj, naukov, uvidov in dragocenih modrosti. Da pogled na zadovoljno žensko skozi lastne izkušnje mnogim med njimi daje navdih in da bi si želeli vsega tega še več, da bi se želeli učiti od mene … Iskra je tlela, a se je morala zgoditi pandemija in z njo zlom socialnega in družbenega življenja. Vedela sem, kaj nas korona uči.

Točno tak zlom na osebni ravni sem doživela natanko sedem let nazaj, zlom vse do temeljev. Izgubila sem veliko: družino in to žal ne prvič, ponovno tudi dom, službo, eksistenco, svoj dotedanji način življenja, in sebe v celoti … svet je drvel naprej, moj pa se je popolnoma ustavil. Na ruševinah svojega življenja sem obsedela s parajočim obupom v sebi. Ničesar zunanjega ni bilo, na kar bi se lahko naravnala ali usmerila svojo pozornost, zato mi v osami dejansko ni preostalo nič drugega kot to, da se obrnem vase in raziščem, zakaj sem sploh padla v tako globoko krizo in zakaj ne živim življenja kot sem globoko v sebi čutila, da bi ga morala. Knjiga Poletela govori o tej poti. Govori o tem, kako so se nekoč v našo podzavest naselili vzgoja, vzorci, prepričanja, čustveni odzivi, a od tam v celoti obvladujejo in vplivajo na realnost našega življenja. Pišem o tem, kako se ne znamo učiti iz preizkušenj in se zato znova in znova zapletamo v drame polnih bolečin in razočaranj. Dokler izčrpani od nenehnih bojev ne omagamo v krizo, ki pa je v resnici klic k prebujenje iz iluzije.

Zlom do temeljev je dar k preobrazbi, ko ti življenje nameni izjemno priložnost, da se od samega začetka s preprostimi, a zavestnimi koraki očistimo vseh omejujočih notranjih spon. Šele, ko sem to naredila, sem začela razvijati svoj potencial, stopila na pot razcveta in zaživela življenje, ki je v skladu z mojo pristno naravo. Šele ko spremenimo svoj notranji svet, se spremeni zunanji. Šele, ko se očistimo, lahko ponotranjimo temeljne življenjske zakone, ki so tudi edini stebri pravega človeškega ravnanja in vodijo v izpolnjeno in ozaveščeno življenje.  In ta prehod iz življenja, kot ga živimo, v življenje, kot nam je namenjeno, je nedvomno marsikomu izziv. Zato sem čas tišine, miru in osame ponovno uporabila za ustvarjanje, ki mi je blizu – pisanje, zato da bi skozi svojo izkušnjo pomagala drugim, kako pogumno odložiti staro in z zaupanjem graditi novo. Kriza nas res lahko pretrese do temeljev. Vendar se vse zgodi z razlogom, tudi najbolj trpke preizkušnje. In pridejo z darili, ki jih prejmemo, ko smo se naučili njene lekcije … takrat lahko tudi poletiš.

Knjigo POLETELA najdete v spletni knjigarni Planet GV (KLIK), Suzi pa bo vaš izvod lahko podpisala tudi na letošnjem Kongresu ADMA 2021!