Revija ADMA november 2021

DRAGI ADMA BRALCI,

leta še ni konec, a vseeno že zdaj s ponosom povem, da nam je uspelo doseči veliko večino ciljev, ki smo si jih zastavili. Tu nimam v mislih ciljev, povezanih s finančnim poslovanjem, saj so bili letos ti popolnoma drugačni od značilnih poslovnih ciljev.

V nenehno spreminjajočem se okolju in nepredvidljivosti kot edini stalnici preteklih dveh let, je agilnost postala naše glavno vodilo pri razmišljanju in delovanju. Sliši se zapleteno, a v resnici ne pomeni nič drugega kot sposobnost hitrega prilagajanja oziroma okretnost. Posameznik, ekipa ali organizacija predvideva, prepoznava in se odziva na nihanja ter spremembe v okolici. Kot je dejal že sam Charles Darwin: »Preživijo ne najmočnejše in tudi ne najpametnejše vrste, ampak tiste, ki se najhitreje prilagodijo.«

Začeli smo z majhnimi koraki in brez pravega vedenja, kaj točno bo končni rezultat. Razmišljati smo začeli drugače, rešitve pa smo iskali izven ustavljenih okvirjev svojega dosedanjega delovanja. Napake niso bile samo dovoljene, ampak zaželene. »Poskusi« je imelo prednost pred »Naredi pravilno«.

Da tovrstno delovanje zaživi, je vsekakor ključno, da celotna ekipa začne razmišljati in delovati agilno. Tu namreč ni prostora za mikromenedžiranje in slepo sledenje navodilom. Glavno vlogo ima zaupanje, ki gre z roko v roki z odgovor- nostjo in transparentnostjo. Vse to posledično pripelje do izboljšanega sodelovanja, boljšega upravljanja prioritet in večje učinkovitosti.

In kar je najpomembnejše – več zaupanja in transparentnosti pripelje do večjega osebnega zadovoljstva in zavzetosti zaposlenih. Zavzeti in zadovoljni zaposleni pa pomenijo zadovoljne in nasmejane stranke.

Tudi po tem letos merimo svoje poslovne uspehe – po številu nasmejanih udeležencev in partnerjev, ki nam jih je uspelo srečati na dogodkih v živo ter po številu nasmehov na obrazih ekipe, kljub težkim in na trenutke nečloveškim razmeram delovanja.

Veliko je bilo nasmehov na obeh letošnjih ADMA dogodkih – na Kongresu ADMA in na Jesenskem posvetu. Verjamemo, da jih bo naslednje leto, ko Kongres ADMA praznuje 30. obletnico, še več. Obljubljamo, da bo nepozabno.

Spremljajte nas ... v decembru vam razkrijemo več!

Ostanite ADMAstični!

Polona Koštomaj,

odgovorna urednica