ADMA

Modni dodatki kot del urejenega poslovnega videza

Pri urejenem poslovnem videzu imajo pomembno vlogo seveda tudi modni dodatki. Tokrat govorimo o pomenu obutve, torbic, rut, šalov, pasov, rokavic, klobukov, nogavic in nakita.

Foto: Fotolia

Čevlji naj bodo udobni, funkcionalni, hkrati pa tudi poudarjajo lepoto ženskih nog. Ženska v zelo visokih petah mora znati take čevlje tudi nositi, sicer ji bodo lepi čevlji pokvarili držo ter hojo in bo izgubila eleganco. Danes se nosijo čevlji vseh vrst – koničasti, okrogli, z visokimi, srednjimi in nizkimi petami, vseh barv, zato je možnosti izbire neskončno. Vendar k francoskemu kostimu ne obujte čevljev brez pete, k vetrovki pa ne čevljev z visoko peto.

Izberimo čevlje, ki bodo primerno dopolnjevali našo garderobo in ki se bodo dobro prilegali nogi. Nikar ne kupujmo premajhnih čevljev v upanju, da se bodo že malce raztegnili. Če imamo ploska stopala, se izogibajmo čevljem, zaradi katerih nas bodo bolele noge ali hrbtenica. Po protokolu zelo visoke pete niso primerne, niso tudi primerni odprti sandali ali natikači. Črni salonarji z zmerno visoko peto so vsestransko uporabni in skoraj obvezen del v vsaki omari za ženske čevlje. Lahko se zgodi, da drago plačate slabe čevlje, kakovostne čevlje pa le redko dobite poceni. Škornji za formalne priložnosti niso primerni.

Včasih je tudi veljalo pravilo, da se mora torbica v barvi in materialu ujemati s čevlji in rokavicami, toda tudi to je preteklost. Vseeno pa mora dopolnjevati oblačila.

Torbice