3 stvari, ki jih lahko narediš, zato da ostaneš produktiven/a za svoj posel tudi v času, ko so vsi doma!

Kaj narediti, če imaš polno hišo otrok, ti pa želiš razvijati svoj (online) posel?

Mojca Korelc, Podjetniška mentorica in Coachinja

Facebook

Slišim, da je kar nekaj družin v zelo težkih situacijah te dni, ko nam oblasti vsak dan znova postrežejo z novimi ukrepi za ustavitev širjenja Corona virusa. Nekateri že zgubljajo potrpljenje in ne vedo kako pristopiti k organizaciji dneva, da se naredi vse potrebno za šolo, dom, posel…kaj šele, da bi našli nekaj časa za sebe.

Velik izziv, ki se vedno bolj postavlja v ospredje marsikaterermu podjetniku je: kako organizirati svoj dan, med tem, ko skrbim za otroke, kuham, pospravljam, izvajam home schooling in da mi po vsem tem ostane še kaj časa za razvoj svojega posla?

Kar se trenutno dogaja je , da je velika večina ljudi zelo vržena iz svojega kompasa. Ni reda, ni rutin!
Ko so kar naenkrat prioritete obrnjene na glavo. Občutimo zmedenost, preobremenjenost in kaos – tako znotraj sebe, kot zunaj sebe.

Kako funkcionirati v tem času, ko je vse na glavo?

Ko ti otroci ne pustijo dihati, ko je zunaj na trgu totalna zmešnjava, ko je znotraj nas veliko skrbi, tesnobnosti in nejasnosti kam od tukaj dalje?
Če ste tako kot jaz ( mama, podjetnica, skrbnica doma in še marsikaj drugega…),  potem se vam je verjetno že takoj, ko so razglasili, da moramo vsi ostati doma, postavilo vprašanje: Kako bom sploh funkcionirala sedaj, ko smo vsi doma?  Kako naj se kot