Dogodki

Uvodnik februar 2022

Dragi ADMA bralci,

»Vaše delo bo zapolnilo velik del vašega življenja in edini način, da ste resnično zadovoljni, je, da delate tisto, za kar menite, da je odlično delo. In edini način za odlično delo je, da imate radi to, kar počnete,« je dejal Steve Jobs. Danes vsi poznamo njegove izdelke.

Večina si želi dela, ki nam daje občutek smiselnosti, ter službe, nadrejene in delovno mesto, kjer bi se počutili pomembne. Organizacije si na drugi strani prav tako želijo vključenih in zavzetih zaposlenih, saj so številne raziskave dokazale, da je od tega v veliki meri odvisna tudi njihova poslovna uspešnost ali neuspešnost.

Vključenosti pa ne gre enačiti z organizacijsko klimo, vezana je na posameznika in njegovo energijo, navdušenje ter osredotočenost. Vključenega posameznika prepoznamo po navezanosti na organizacijo in sodelavce, po odgovornem in lastniškem vodenju projektov ter po proaktivnem delovanju, ko vedno naredi še nekaj več od pričakovanega ali predpisanega. Njegovo nasprotje je zaposleni, ki zadosti minimalnim pričakovanjem, tisti še stopnjo nižje pa redko dosega celo najnižjo točko ter išče razloge za širjenje negativne energije.

»Bodite tisti, ki prestavlja meje mogočega, bodite tisti, ki verjame, bodite tisti, ki mu sledijo, bodite polno vključeni.«

Ko govorimo o vključenosti zaposlenih, smo največkrat osredotočeni na organizacijske dejavnike, kot so vodenje, kultura in delovno mesto, kar bi pomenilo, da je vključenost zunaj nadzora zaposlenega. Nedavna študija pa je dokazala, da posamezniki s pravim samozavedanjem in čustveno inteligenco lahko prevzamejo več nadzora nad lastno vključenostjo.

Zato vključenost kot osrednjo temo izpostavljamo tudi na letošnjem Kongresu ADMA, kjer bomo poskrbeli, da boste razvili veščine in spoznali orodja, ki vam bodo pomagala dvigniti raven motivacije, energije, ustvarjalnosti in uspešnosti. Bodite tisti, ki prestavlja meje mogočega, bodite tisti, ki verjame, bodite tisti, ki mu sledijo - bodite polno vključeni.

Od 19. do 21. maja 2022 bomo v Portorožu razmišljali strateško, delovali učinkovito in se počutili uravnoteženo. Na ADMA oder prihajajo govorci, strokovnjaki in motivatorji, ki vam bodo pomagali, da postanete nenadomestljivi na delovnem mestu ter najboljša različica samih sebe. Z nami bodo Noah Charney, ameriški pisatelj uspešnic, profesor umetnostne zgodovine in kolumnist, ki se je ustalil v Kamniku, Brigita Langerholc, nekdanja vrhunska športnica, olimpijka in Bloudkova nagrajenka, Dan Podjed, sloviti antropolog, ki si je za poslanstvo zadal snovanje tehnologij po meri ljudi, Jerca Zajc, nekdanja televizijska novinarka, voditeljica in moderatorka, Jani Prgić, vodilni strokovnjak za uporabno nevroznanost v Sloveniji, Saša Einsiedler, trenerka javnega nastopanja in avtorica številnih priročnikov, nekoč smo jo občudovali tudi na televizijskih zaslonih in radijskih sprejemnikih, ter mnogi drugi strokovnjaki, s katerimi bomo razmišljali, čutili in ravnali v smeri aktiviranja vključenosti na vseh ravneh. Vsi udeleženci pa boste prejeli tudi posebno darilo - tečaj Microsoft Office in Excel v vrednosti 179,90 EUR.

Vaša prihodnost je odvisna od tega, kar boste zase storili danes - obarvajte se z znanjem!

Ostanite ADMAstični,

Polona Koštomaj