Če nisi online - potem ne obstajaš!

Katerim 7 napakam se morate izogniti, ko začenjate svoj online posel?

Še kakšen teden nazaj bi verjetno marsikateri podjetnik zamahnil z roko, ob stavku "ČE NISI ONLINE, POTEM NE OBSTAJAŠ!"

Mojca Korelc, Podjetniška mentorica in Coachinja

Facebook
Twitter
LinkedIn

Foto: KOBU Agency / Unsplash

In verjetno je ta isti podjetnik, čez noč spremenil pogled na to resnico, katero smo slišali pred izbruhom "KORONA situacije", skoraj da v vsakem mediju, na izobraževanjih, predavanjih, seminarjih, konferencah itd.
Sedaj se pojavljajo vprašanja, kje začeti in kako ob poplavi vseh informacij delati prave stvari, da postavim tudi svoje podjetje na ta zemljevid online podjetništva in kaj iz tega tudi iztržiti?
Seveda ne obstaja čarobna formula ali en univerzalni recept ,še manj pa je pričakovati, da bomo to dosegli čez noč. Lahko pa se iz lastnih napak in od ljudi, ki so že prehodili to pot, veliko naučimo.
Spodaj sem izbrala 7 najpogostejših napak, za katere opažam znotraj mojega dela s podjetniki, ki želijo digitalizirati svoj posel, da še vedno ni dovolj ozaveščenosti, kako močno vplivajo na to ali bo njihov posel (ob)stal.
Marsikateri podjetnik bi želel ubrati pot po bližnjici ali pa se le medlo dotaknil temeljev. Skoraj da vsak, pa se po več mesečni izgubi časa in zaradi nezadovoljivih rezultatov vrne nazaj - k osnovam!
Močni temelji so tisti, ki držijo našo hišo, ki bodo našim otrokom dali popotnico za življenje in enako velja za naš posel.

Katerim najpogostejšim napakam se torej izogibati in s katerimi strahovi se čim prej soočiti, da bo lažje zagnati in predvsem obstati v (online) podjetništvu?

1. Ozka niša
Zelo pogosta je odločitev podjetnika, da bo reševal več problemov hkrati: "Zakaj naj