TEST: Kako dobro vam gre nemščina?

Teste po navadi asociiramo s šolo. Vedno so nam bili odveč, tako da je misel, da bi se jih lotili še po delovnem dnevu v službi, med počitkom, za zabavo in prostovoljno, morda zelo tuja. Ampak test je lahko tudi poučen. Da dijaki in študentje ne bodo edini, ki se te dni vračajo med šolske klopi, smo pripravili jezikovni test tudi za vas! Test vključuje fraze v nemščini, s katerimi se na delovnem mestu gotovo srečujete. Čas je, da preverite, kakšno je vaše trenutno jezikovno znanje in morda načrte za naprej tudi jezikovno obarvate.

Deana Jezeršek

Facebook
Twitter
Google Plus
LinkedIn

Foto: Unsplash

*Pravilne odgovore najdete na dnu članka*

Und jetzt auf Deutsch! Viel Spaβ!

 Pri vsakem primeru izberite en odgovor.

1. Das Meeting findet am Donnestag _____ 18. Uhr statt.
a) um              b) am              c) im

2. __________: Sitzung am Freitag.
a) Sache         b) Subjekt      c) Betreff 

3. Ich danke Ihnen _____ Voraus.
a) für              b) im               c) in

4. Sie ist heute ___________.
a) nichts im Haus    b) nicht im Haus      c) nach Hause

5. Sehr _________ Herr Müller.
a) geehrter    b) geehrten   c) geehrte

6. Vielen Dank für Ihr Schreiben _______ 17. April.
a) vom                        b) im               c) von

7. In _______ Anlage sende ich Ihnen den Vertrag.
a) die                         b) den                        c) der

8. Kann ich ______ zurückrufen?
a) Sie              b) Ihnen         c) sie

9. Frau Müller ist gestern _________ Graz gefahren.
a) nach                       b) in                c) ins

10. Mit __________ spreche ich, bitte?
a) wen                        b) wer             c) wem

11. Wie ______ der Name?
a) war                         b) geht                       c) heißt

12. _________ Mitarbeiter haben Sie?
a) Wie viel                b) Wieviel                 c) Wie viele

13. Einen Moment, ich _________ Sie.
a) verbinde               b) verleite                 c) verschiebe

14. Bitte ___________ Sie den Vertrag.
a) unterziehen                     b) unterzeichnen     c) unterzeignen

15. Für weitere Fragen stehe ich Ihnen zur __________.
a) Verfügung             b) Hilfe                      c) Antwort

16. Ich möchte _________ bezahlen.
a) Geld                                   b) Noten                    c) bar

17. Mit __________ Grüßen
a) freundlichen                    b) beste         c) freundlicher

18. _________ Herr Friedländer, ...
a) Geehrter   b) Sehr geehrter           c) Liebe         

19. Guten Tag, Petra Richter __________ Apparat.
a) an   b) am  c) bei

20. Geben Sie mir bitte die __________ von Frau Pirc aus der Frima LanguageSitter®.
a) Durchwahl     b) interne Telefonnummer  c) direkte Nummer

21. Wann fährt der Geschäftsführer __________ Frankfurt?
a) in                b) nach                       c) zu

22. Ja, der 5. 3. um 11 Uhr _______ mir.
a) passt                     b) gefällt       c) gefallt

23. Entschuldigung, mein Deutsch ist ______ nicht so gut.
a) sehr           b) leider        c) sprechen 

24. Die Veranstaltung findet _________ statt.
a) am Montag, dem 13. Februar    b) an Montag, den 13. 2.     c) um Montag, 13. 2.

25. Wir gratulieren Ihnen  __________ Jubiläum.
a) zu Ihrem    b) zu Ihr         c) zu Ihren

26.  Ich danke Ihnen für ___________.
a) ihre Hilfe  b) Ihre Hilfe  c) Ihr Hilfe

27. Ich würde gern __________ sprechen.
a) mit Frau Huber    b) Frau Huber                       c) mit Dame Huber 

28. Kann ich bitte  ___________ sprechen?
a) Herr Klein b) Herrn Klein           c) Herren Klein

29. Entschuldigen Sie bitte, ich habe den Namen nicht ____________.
a) gehort        b) gehört        c) gehoren

30. Die Buchung kann leider nicht ________ werden.
a) geändert   b) verändert  c) beändert

31. Ich arbeite in dieser Firma _________ 2010.
a) von             b) seit                        c) ab                                               

32. Frau Benedik ist  ___________.
a) außer Haus                             b) außer Büro     c) außer Zeit

33. _____________ geht es?
a) Um was     b) Worum      c) Woran

34. _____________ wird gebeten.
a) Um Antwort                      b) Um Beantwortung           c) Antwort

35. Können Sie Herrn Klein ________, dass die Verträge noch nicht da sind.
a) schreiben             b) ausrichten                        c) fragen

36. Können Sie __________ buchstabieren?
a) Ihr Name   b) Ihren Name          c) Ihren Namen

37. _______  Sie eine Nachricht hinterlassen?
a) Können      b) Möchten    c) Konnten    

38. Schicken Sie diesen Brief __________ an das Finanzamt.
a) per Empfehlung   b) per Einschreiben c) um Einschreiben

39. ________ Sie mir bitte die Quittung zusenden?
a) Könnten    b) Wurden     b) Mochten

40. _________ ab wann Herr Hereth erreichbar ist?
a) Könnten Sie mir sagen,  b) Könnte ich Ihnen sagen,       c) /

Rešitve za jezikovni test nemščine:

1. a, 2. c, 3. b, 4. b, 5. a, 6. a, 7. c, 8. a, 9. a, 10. c, 11. a, 12. c, 13. a, 14. b, 15. a, 16. c, 17. a, 18. b, 19. b, 20. a, 21. b, 22. a, 23. b, 24. a, 25. a, 26. b, 27. b, 28. b, 29. b, 30. a, 31. b, 32. a, 33. b, 34. a, 35. b, 36. c, 37. b, 38. b, 39. a, 40. a

Test tokrat ni točkovan niti ocenjen, ker verjamemo, da se včasih zgodi, da se lahko zmotimo, da nismo prepričani, da se ravno tistega primera ne spomnimo. Nam je važno, da ste se iz primerov kaj novega uporabnega naučili ali morda svoje obstoječe znanje utrdili. 

Če vseeno menite, da je vaše znanje nujno potrebno osvežiti ali nadgraditi, preverite ponudbo tečajev pri Language Sitter (TUKAJ). V kratkem času boste prejeli strokovno oceno vašega trenutnega jezikovnega znanja, obenem pa videli, kako veliko lahko usvojite v relativno kratkem času ter naredite načrt za nadgradnjo znanja v prihodnje.

Tukaj dobite še nasvet, kako vzdrževati in nadgrajevati znanje angleščine in nemščine za vaše delovno mesto čez celo leto.