KOLUMNA ZMAGOVALKE ADMA ODLIČNOST 2022

Slavica Keršič: »Naziv ADMA odličnost leta 2022 je velik izziv«

Najprej – še enkrat iskrena hvala za podporo in prestižni naziv »ADMA odličnost leta 2022«. Kar nekaj časa sem potrebovala, da sem dojela, da se vse to res dogaja.

Že nekaj let sem udeleženka Kongresa ADMA in vedno znova sem nekako sočustvovala s tekmovalkami na odru in se spraševala, kako se počutijo, kaj se jim poraja v glavi … Zdaj vem, ker sem sama to doživela. Bilo je lepo in nepozabno. Predvsem bi se zahvalila obema sotekmovalkama Ines Štefančič in Metodi Križanec. Prvič smo se srečale na Planetu GV v Ljubljani, kamor smo bile vse tri povabljene s strani komisije. Ob prijetnem klepetu smo se malce spoznale, vsaka je nekaj povedala o sebi …

Po razglasitvi sem prejela najlepše sporočilo svojih otrok: »Draga mami, čestitke za izjemen dosežek, ki je dokaz in potrditev, da si v svoji poklicni karieri uspešna, da dobro delaš in predvsem, da si sama zaslužna za svoj napredek. Ponosni do plafona«. Moj mož je bil neizmerno vesel zmage. Sodelavci so me v službi presenetili s šopkom rož in malo pozornostjo. Seveda smo se imeli lepo ob dobri hrani in pijači, ki sem jim jo obljubila v primeru, da zmagam. »Prepričani smo bili, da boš zmagala«. Od prijateljev, znancev sem prejela ogromno čestitk, bodisi osebno ali po SMS sporočilu. V naši bolnišnici je bil objavljen članek z naslovom Priznanje ADMA odličnost leta 2022 v roke Slavici Keršič iz UKC Maribor. Veliko zaposlenih v UKC Maribor me pozna in me občasno nagovorijo, čestitajo. To so zame izjemni trenutki.

V teh mesecih se je odvilo veliko dejavnosti. Peta konferenca Educe »Sodobna zdravstvena administracija«, Moravske Toplice 2022, sestanki Zveze zdravstvenih administratorjev Slovenije. Ob koncih tedna do dopusta se z možem rada druživa s prijatelji. Ob nedeljah razvajam družino s kosilom ali varstvom vnukov, da si otroci lahko utrgajo kakšne trenutke v dvoje. Letos sva šla z možem na dopust šele v drugi polovici avgusta. Zato sva do takrat načrtovala nekaj manjših enodnevnih izletov, med njimi je oddih na Črnem Vrhu nad Idrijo.

Upam, da so tudi za vami prijetne počitnice, imejte se radi in spoštujte se.

RAD POSLUŠAŠ,
KO TI PRIPOVEDUJEM O
VSAKDANJIH STVAREH.
SAMO ZATO,
KER SEM TO JAZ.
ZELO SEM TI HVALEŽNA –
ČUDOVIT POSLUŠALEC SI.

(MARION C. GARRETTY)