Oktober 2019: Izšla je sveža revija ADMA!

DRAGI ADMA BRALCI,

tokratni uvodnik nastaja v obdobju, ko smo Slovenci ponovno dokazali, da smo kljub naši majhnosti, velik narod. Da znamo stopiti skupaj, ko je potrebno, da znamo dihati kot eno, da si znamo pomagati.

Zadnji teden v mesecu septembru sta se pisali dve zgodbi, ki nista pustili ravnodušnega praktično nikogar. Dve zgodbi, ki sta imeli srečen konec, ker smo delovali kot eno, ker smo verjeli, da lahko. Naši odbojkarji so z bučno podporo slovenskih navijačev z evropskega prvenstva v odbojki iz Pariza prinesli srebro. Za 19-mesečnega Krisa, ki se je rodil z redko dedno boleznijo, pa smo Slovenci v manj kot tednu dni zbrali rekordnih 3,4 milijona evrov za zdravilo, ki je zanj na voljo le v ZDA.

Zgodba malega borca je svojevrstna in posebna tudi zaradi tega, ker se je zdelo, da bodo štirje meseci, ki jih ima Kris na voljo, da prejme zdravilo, težko dosegljiv cilj. A, da se vse da, če se hoče, se je izkazalo še enkrat več. Kar me je ob spremljanju vala dobrodelnosti, ki je preplavil Slovenijo, osebno najbolj presenetilo in hkrati navduševalo, je bilo to, da se je akciji pridružila množica različnih posameznikov, društev, športnih klubov, podjetij, organizacij in ostalih skupnosti oziroma skupin, ki so razmišljali in iskali načine, kako prispevati svoj delček k novemu življenju za malega Krisa. In bili so resnično izvirni.

Ponosni smo lahko, da Slovenci poleg humanitarnosti v sebi skrivamo toliko inovativnosti in kreativnosti. Slednji sta namreč ključni za uspešno delovanje tudi v podpori menedežmentu. Izziv za mnoge od nas ostaja, kako ju v sebi najprej sploh poiskati in privabiti na plano, ter ju nato ohranjati in razvijati. Več o tem v tokratnem intervjuju z Urošem Petrovićem ter v članku mag. Primoža Zupana.

Poslanstvo ADME poleg razvijanja najboljše podpore menedežmentu še naprej ostaja navdihovanje in humanitarnost. Zato vabljeni k branju življenjske zgodbe Sare Ahlin Doljak, samostojne odvetnice, mediatorke in predavateljice, ki jo je huda bolezen pripeljala do tega, da spoznava kaj v življenju zares šteje.

In ker je poleg Krisa v Sloveniji še veliko pomoči potrebnih otrokov, ostanite dobrodelni še naprej. V sklopu humanitarne ADME bomo tako podprli zbiranje sredstev za šestletnega Gala, ki potrebuje denar za operacijo rok. Zanj bomo tekli in hodili tudi na Jesenskem posvetu ADMA, 14. in 15. novembra v Mariboru.

Ostanite ADMAstični!

POLONA KOŠTOMAJ, Odgovorna urednica revije ADMA