ADMA INTERVJU

Nataša Gorenc: »Ne smeš si delati utvare, da si nekaj več, če letijo pohvale. To te lahko hitro pokoplje.«

Nataša Gorenc je tista osebna trenerka, ki bi jo na prvi pogled označili za strogo, trmasto in neomajno. Širša slovenska javnost jo je spoznala kot zahtevno trenerko v šovu The biggest loser Slovenija, sicer pa je Nataša osebna trenerka z dolgoletnimi izkušnjami, ustanoviteljica znamke GymbyNatasa, mama trem najstnikom in ambasadorka različnih znamk. Predvsem pa je precej prijaznejša in toplejša sogovornica, kot si kdo misli na prvi vtis.

Maja Fister

Facebook
Twitter
LinkedIn

 Nataša s svojo neustavljivo energijo in ljubeznijo do gibanja poskuša veliko ljudi navdušiti za aktiven življenjski slog in uživanje v športu. Meni, da je gibanje najboljša terapija in antidepresiv, saj sta telo in um neposredno povezana. S svojo neposrednostjo in iskrenimi zapisi, s katerimi osvešča in dviga razpoloženje ljudi, pa si je zgradila močno bazo sledilcev tudi na družbenih omrežjih. In zagotovo vam je blizu njen slavni vzklik: »Maš to!« 

V iskrenem intervjuju nam je zaupala, kako je koronakriza vplivala na njeno kariero, kako pomembna je močna volja – na vseh področjih – kako pogubno je lahko, če zaspimo na lovorikah. 

Kriza, v kateri smo se znašli, je močno vplivala tudi na vašo kariero. Kako ste se prilagodili trenutnim razmeram?

Kriza je gotovo vplivala na vsa področja naših življenj. Sicer sem v svojem poklicu kot mama samohranilka nekako navajena neprestanega prilagajanja in iskanja novih priložnosti. Vajena sem se boriti, ker me je življenje vedno metalo izven okvirjev in sem primorana vedno razmišljati o tem, kako najti pot v različnih življenjskih okoliščinah. Te so včasih zahtevale ogromno odpovedovanja in močne volje. Večkrat se je bilo treba odzvati zelo hitro.

Zelo pomembno se je zavedati, da ko gre za delo z ljudmi, ne moreš nikoli »zaspati« in dolgo živeti od svojih preteklih uspehov. Ne smeš si delati utvare, da si nekaj več, če letijo pohvale. To te lahko hitro pokoplje. Če vadeči enkrat niso več zadovoljni s storitvijo, se to hitro razve, in si lahko ob dobro ime. V tem poklicu pa je lastno ime tvoja znamka. Na tem gradiš vse. Verjamem, da če ga enkrat zapraviš, je vrnitev zelo težka. Sploh v Sloveniji, ki je majhna in nove, dobre