Odnosi

Nasveti, kako izkoristiti mreženje na Kongresu ADMA 2024

Mreženje je pogosto neizkoriščen, a ključen element za uspeh v karieri vsakega administrativnega menedžerja. Kot boste izvedeli na prihajajočem kongresu ADMA, kjer se bo zbralo več kot 400 strokovnjakov, je priložnost za povezovanje s kolegi iz stroke neprecenljiva. Vendar kako iz mreženja izvleči največ, še posebej, če se vam to zdi izven vašega območja udobja?

Razumevanje mreženja: Več kot le izmenjava vizitk

Mreženje ni samo priložnost za izmenjavo kontaktnih informacij, temveč je temelj za gradnjo in negovanje odnosov, ki temeljijo na medsebojni pomoči in podpori. To še posebej velja v poklicih, kjer je delo pogosto izolirano in asistenti delujejo kot osrednji del organizacijske strukture. Pogosto nosijo breme odgovornosti, da imajo informacije o najbolj oddaljenih restavracijah ali neznanih dobaviteljih. Mreženje omogoča, da te informacije pridobivamo hitreje in učinkoviteje.

Zakaj je mreženje ključno za administrativne menedžerje

 1. Osebni razvoj: Mreženje je odlična priložnost za izstop iz cone udobja in izboljšanje komunikacijskih veščin.
 2. Gradnja sodelovalnih odnosov: Omogoča deljenje izkušenj in razpravo o najboljših praksah z vrstniki.
 3. Širitev profesionalnega kroga: Mreženje lahko odpre vrata do novih dobaviteljev in vpogledov v industrijske trende.
 4. Deljene izkušnje: Povezovanje z asistenti v podobnih vlogah ali industrijah prinaša občutek pripadnosti in razumevanja.

Mreženje lahko poteka na različne načine, bodisi znotraj vaše organizacije bodisi  na konferencah in seminarjih. Še posebej na tovrstnih dogodkih, kot je tudi Kongres ADMA, boste našli podobno miseleče kolegice in kolege, s katerimi lahko zgradite močne in trajne odnose. To pa vam je lahko v pomoč pri delu, ko ste v dilemi, gradnji kariere ali pri osebni rasti skozi druženje z ljudmi, ki vas razumejo.

Na Kongresu ADMA bo o mreženju govoril tudi strokovnjak za poslovno mreženje Boško Praštalo. Preberite intervju z njim.

Pravila mreženja, ki se jih je dobro držati

 1. Dajte preden vzamete: Mreženje naj bo osnovano na dajanju – razmislite, kaj lahko ponudite drugim.
 2. Aktivno poslušanje: Poslušanje ni samo o tem, da ste tiho, ko drugi govori; gre za razumevanje, empatijo in odzivanje.
 3. Ostanite pozitivni: Nasmeh je močno orodje. Pristopite k mreženju z entuziazmom in pozitivnostjo.
 4. Poglejte širše po prostoru: Ne omejujte se na znane obraze. Pogumno spoznavajte nove ljudi.
 5. Postavite jasne cilje: Na vsakem dogodku si zastavite konkretne, dosegljive cilje, na primer spoznati tri nove osebe ali izvedeti nekaj novega o trendu v industriji.
 6. Oblikujte svojo zgodbo: Pripravite privlačno in jedrnato predstavitev o sebi in svojem delu.
 7. Budite radovedni: Pripravite odprta vprašanja, ki lahko sprožijo smiselne pogovore.
 8. Nadaljujte komunikacijo: Če ste spoznali zanimivo osebo, ne pozabite vzpostaviti stika po dogodku, bodisi preko LinkedIna ali z enostavnim e-poštnim sporočilom.