Intervju

Nastja Car Kolenović: »Moji glavni vodili v življenju sta vztrajnost in spoštovanje«

Priznanje ADMA odličnost leta 2023 je prestižno priznanje, s katerim želimo izpostaviti uspešne in perspektivne posameznike, ki delujejo na področju podpore menedžmentu, posameznike, ki gradijo in povezujejo odnose na ravni celotne organizacije ter vse tiste, ki pomembno prispevajo k uspešnosti te. Letos smo nagrado ADMA odličnost podelili v dveh kategorijah – v kategoriji Velike organizacije je slavila Nastja Car Kolenović, v kategoriji Male in srednje organizacije pa Metka Resnik. Na naslednjih straneh vas tako čakata kar dva intervjuja, kjer lahko spoznate obe zmagovalki izbora!

IZOBRAZBA: diplomirana ekonomistka
DELOVNO MESTO: strokovna sodelavka
PODJETJE: UKC Ljubljana, Kirurška klinika - vodenje in upravljanje (poslovni direktor)

Nastja Car Kolenović je strokovna sodelavka v upravi Kirurške klinike UKC Ljubljana. Je aktivna članica Združenja zdravstvene administracije Slovenije in se s svojim delovanjem v organizacijskem odboru združenja ves čas trudi za boljše delovanje zdravstvene administracije Slovenije in njeno prepoznavnost. Kot strokovna sodelavka je v času epidemije sodelovala pri vzpostavitvi projekta DTS (diagnostično terapevtski servis), saj je bilo treba za projekt zagotoviti dovolj administrativnega kadra, ki ga je uspešno koordinirala z ostalimi vodji zdravstvene administracije znotraj UKC Ljubljana. Ves čas epidemije je sodelovala pri kadrovanju zdravstveno administrativnih sodelavcev tudi na ostalih deloviščih, kjer so obravnavali paciente s covidom in je kljub pomanjkanju kadra, s svojo strokovnostjo in izkušnjami reševala kadrovske stiske.

Rada imam izzive, saj gre takrat človek iz svoje cone udobja v osebnostno rast.

Koordinirala je projekt centralnega sprejema v ambulantah na Polikliniki, trenutno pa deluje kot koordinatorka projekta centralni sprejem za Kirurško kliniko UKC Ljubljana, koordinira in organizira selitev arhivov Kirurške klinike UKC Ljubljana, vodi in načrtuje delo zdravstvene administracije Kirurške klinike UKC Ljubljana (po pooblastilih predstojnikov oddelkov znotraj Kirurške klinike), koordinira administratorje 24/7 ter sodeluje s predstojniki in vodji oddelčnih administracij pri kadrovskih zadevah na Kirurški kliniki UKC Ljubljana, koordinira »Projekt URI Soča,« kjer skrbi za osebe, ki se po poškodbah in rehabilitaciji ponovno uvajajo v delo, in sicer na deloviščih zdravstveno administrativnih sodelavcev Kirurške klinike UKC Ljubljana. Pa jo spoznajmo!

Naziv zmagovalke ADMA odličnost leta 2023 v kategoriji Velike organizacije je vaš! Kakšne misli so vam šle po glavi v trenutku, ko ste izvedeli za zmago?

Iskreno – bilo je lepo presenečenje, saj naziva ADMA odličnost resnično nisem pričakovala. Ob razglasitvi sta me preplavili čustvi hvaležnosti in veselja. Zame kot posameznika v tako veliki organizaciji je to dokaz, da obstajajo ljudje, ki cenijo tako moje delo, kot cenijo tudi mene kot osebo.

Se bo vaše delo (in življenje) po izboru kaj spremenilo? Kaj si obetate od naziva?

Moje delo bo zaenkrat ostalo enako. Kaj bosta prinesla čas in nagrada ADMA odličnost leta 2023, bomo pa še videli. Morda bom o spremembah in novih poteh lahko pisala v naslednjih kolumnah. Od naziva si ne obetam veliko, saj bom pustila, da me življenje samo preseneti. Nekoč mi je pomembna oseba v mojem življenju dejala: »Nastja, ko ne boš pričakovala, se bo zgodilo. Vse se bo zgodilo, kot ti je namenjeno.«

Kako bi se opisali tistim, ki vas (še) ne poznajo?

Sem oseba, ki verjame v rek, da se v življenju vse dobro ter slabo zgodi z namenom ter ob svojem času. Vsaka težka prehojena pot mi daje zagon oziroma motivacijo ter me oblikuje in uči. Na zunaj delujem sicer stroga, načelna in včasih nedostopna, znotraj pa sem srčna oseba, na katero se lahko vedno zaneseš. Ljudi spustim blizu, ko začutim, da jim lahko zaupam. Moji glavni vodili v življenju sta vztrajnost in spoštovanje. Rada sem urejena in organizirana in to pričakujem tudi od drugih. Ko si zastavim cilj, grem samo še po poti navzgor, da ga osvojim. V življenju nimam nikoli samo načrta A, vendar še načrta B in C. Rada imam izzive, saj gre takrat človek iz svoje cone udobja v osebnostno rast. Verjamem v privlačnost istih energij – kar oddajaš, to privlačiš.

Kot zmagovalka na izboru ADMA odličnost sem tudi zmagovalka vseh strokovnih sodelavcev UKCL in tako je prestižni naziv, naziv vseh nas.

Zakaj ste se odločili za prijavo na izbor za naziv ADMA odličnost 2023 in kaj vam pomeni ta naziv?

Na izbor ADMA odličnost 2023 me je prijavila sodelavka in prijateljica z druge klinike. Najprej sem oklevala in premišljevala, ali bi se podala na to pot, vendar mi je po premisleku njena prijava dala samo še večjo vrednost mene in mojega dela. Ko pa sem izvedela, da sem v finalu, sem dobila dokaz, da sem očitno v svoji karieri na poti k uresničitvi ciljev. Ta naziv prinaša tudi zelo velik izziv za moje nadaljnje delo in nove projekte, ki jih bom skupaj s sodelavci peljala v smeri boljše in kakovostnejše obravnave pacientov in zadovoljstva zaposlenih, saj je to naše poslanstvo. Predvsem pa sem kot zmagovalka na izboru ADMA odličnost, tudi zmagovalka vseh strokovnih sodelavcev UKCL in tako je prestižni naziv, naziv vseh nas.

Zmagovalki je nekaj besed podpore namenila Simona Lambergar, vodja in strokovna sodelavka Nevrološke klinike.

Kako se je v zadnjih treh letih izrednih epidemioloških razmer spremenilo vaše delo?

Moje delo se je kar precej spremenilo. Težko pot skozi obdobje covida z vsemi ovirami in dodatnim delom, mi je večkrat porajalo vprašanje ali zmorem oz. zmoremo. Vodstvo klinike mi je zaupalo projekt administrativne vzpostavitve DTS (diagnostično terapevtskega servisa). Praktično sem začela iz čiste ničle. Na voljo sem imela samo prazne prostore, brez opreme, in kar je najpomembneje, brez zaposlenih. Ker sem kot oseba iznajdljiva in organizirana, sem projekt izpeljala še pred postavljenim rokom. Pridobila sem potreben administrativni kader, torej zdravstvene administratorje in nato tudi opremo. Administrativni proces se je lahko začel. S tem sem pridobila tudi zaupanje vodstva, da zmorem in zdaj opravljam večino administrativnih projektov, v katerih sodeluje Kirurška klinika. Moje delo je iz časa covida postalo še bolj izpopolnjeno. Spremenila sem se osebnostno, pridobila sem si še večje zaupanje direktorja oz. vodstva Kirurške klinike in na to sem še posebej ponosna.

V življenju nimam nikoli samo načrta A, vendar še načrta B in C.

Glede na to, s koliko ljudmi sodelujete in usklajujete projekte, kaj je ključno za dobro in jasno komunikacijo?

Imam srečo, da me ljudje, s katerimi sodelujem, spoštujejo, poznajo me že dolga leta. Točno vedo, kdo sem in kadar želim izpeljati projekt, bom napela vse sile, da bom prišla do cilja. Zame je pomen dobre komunikacije nujnost, saj je ključ do dobrega usklajevanja projektov in je pot k cilju. Jasno in razumljivo je treba prenesti ravno pravo količino koristnih informacij, da sogovornik razume. Asertivna komunikacija je zame pomembna pri sogovorniku, ki ga še ne poznam dobro. Pogovor z njim mora biti miren in samozavesten, s tem spoštuješ sebe in sogovornika ter znaš izraziti svoje mnenje in interese. S tem se v dialogu počutiš enakovrednega sogovorniku in stojiš za svojimi dejstvi spoštljivo. V današnjem času in v tem norem procesu in času, v katerega smo vpeti, marsikdo tega ne zna.

Kakšne socialne veščine vam pridejo prav pri koordinaciji zaposlenih in kako doprinašate k dobri organizacijski klimi?

Pri delu mi najprej pride prav empatija. Zame je vsak zaposleni poseben in enako pomemben. Rada spoznavam ljudi, rada v njih vidim dobro. Ne maram etiketiranja in jih rada spoznam sama, brez mnenja drugih. Spoštovanje je osnova. Brez spoštovanja bi težko dosegala cilje in sobivala v okolju, kjer delam. Zdrava in uspešna komunikacija je bistvo celotnega dneva. Reševanje težav pa rešujem s svojim rekom: »Kadar imamo težave, rešujmo to takoj in sproti med seboj.« Zunaj sten na to pozabimo in gremo brez zamer po poti do ciljev. Organizacijska klima je zame izredno pomembna. Želim si, da bi zaposleni prihajali z veseljem na delo prav tako, kot prihajam sama. Dobra klima je motivacija in vodi k uspehu posameznika in organizacije.

Širša javnost do področja zdravstvene administracije nima najlepšega odnosa. Kateri so največji izzivi, s katerimi se srečujete pri svojem delu? In kako jih rešujete?

S sodelovanjem v Združenju zdravstvene administracije Slovenije želim doseči prepoznavnost zdravstvene administracije, ki je žal še vedno premalo videna in slišana. Je največkrat prvi stik pacienta, ki pride na zdravstveno obravnavo, bodisi ambulantno bodisi hospitalno. Zato si želimo še več izobraževanj na področju komunikacije med pacienti in zdravstveno administracijo, saj ravno ob tem prvem stiku prihaja do nezadovoljstva s strani pacientov, ki nimajo npr. urejene ustrezne napotnice za obravnavo ali pa urejenega zdravstvenega zavarovanja. Želim si še večjo povezanost zdravstvene administracije povsod po Sloveniji in s tem še večjo prepoznavnost. Prav zato vsako leto kar precejšen delež zdravstvene adminstracije Kirurške klinike sodeluje na letnem kongresu zdravstvene administracije.

Imam srečo, da me ljudje, s katerimi sodelujem, spoštujejo, poznajo me že dolga leta. Točno vedo, kdo sem in kadar želim izpeljati projekt, bom napela vse sile, da bom prišla do cilja.

Katere so prednosti in slabosti dela v sektorju, kjer ste zaposleni?

Vsekakor bi izpostavila prednost opravljanja dela v največji zdravstveni ustanovi v Sloveniji, v sodelovanju z največjimi medicinskimi strokovnjaki na svojem področju, ki nemalokrat s svojimi strokovnimi dosežki ponesejo ime Slovenije v Evropo in svet in s svojimi članki v najelitnejših strokovnih revijah pišejo zgodovino medicine ter s tem rešujejo mnoga življenja. Med slabosti pa lahko štejem trenutno kadrovsko situacijo v UKC Ljubljana, ki je dosti slabša, kot je bila pred leti. Ne dobimo namreč dovolj strokovnega kadra in res je zadnji čas, da naredimo delovna mesta ponovno zanimiva za mlade. Tu potrebujemo vsekakor veliko pomoč države in zato velika upanja polagamo na novo zdravstveno reformo. Zdravstveni tim je tisti, ki skrbi za naše paciente, strokovni delavci pa sodelujemo kot podpora in vsi skupaj ustvarjamo kakovostno in uspešno okolje, v katerem obravnavamo paciente.

Verjamem v privlačnost istih energij – kar oddajaš, to privlačiš.

Na katerega od svojih kariernih dosežkov ste najbolj ponosni?

Najbolj sem ponosna na projekt URI (Univerzitetni rehabilitacijski inštitut) SOČA – vračanje rehabilitantov v delovni proces. Takšnega projekta v UKC Ljubljana še nismo imeli in ponosna sem, da sem lahko tem ljudem dala možnost zaposlitve, da so zaživeli in postali ponovno socializirani. Za to priložnost so bili zelo hvaležni.

Kaj vas navdušuje in motivira, kaj vam daje zagon?

Navdušujejo me novi projekti in s tem novi izzivi. Zagon mi dajejo rezultati in ljudje, ki stojijo za menoj in verjamejo vame. Upam si razširiti krila in odleteti novim priložnostim naproti.

Ko se imaš rad, dobiš moč in stremiš k vrhu svojih ciljev. Moj cilj je predvsem še bolj delati na sebi, da postanem svoja še boljša različica.

Kateri je najboljši karierni nasvet, kar ste jih kdaj dobili?

Informacija je najboljše orožje.

Se udeležujete kongresa ADMA in kaj vas tam najbolj navdušuje?

Kongresa se udeležujem in navdušujejo me predavatelji, energija in mreženje novih poznanstev. Lansko poznanstvo se je rodilo v prelepo prijateljstvo in mi odprlo vrata v nov svet izkušenj in nabiranja dodatnih modrosti ter poznanstev v Združenju zdravstvene administracije Slovenije.

Kakšne cilje ste si zastavili letos?

Človek brez ciljev je zame prazen človek. Vsi imamo določene cilje, želje in ambicije. Ko se imaš rad, dobiš moč in stremiš k vrhu svojih ciljev. Moj cilj je predvsem še bolj delati na sebi, da postanem še boljša različica sebe. Predvsem imam cilje v svojem delovnem okolju. Želim si še več projektov, ki bi olajšali procese dela. Ostali cilji pa naj bodo presenečenje. Raje predstavljam rezultate, ko dosežem svoj cilj.