JUNIJ 2019: Izšla je nova številka revije ADMA

DRAGI ADMA BRALCI, 

»Posel delamo ljudje!« je stavek, ki se ga dandanes zaveda ogromno lastnikov podjetij in tudi zaposlenih. Stavek, ki je verjetno večini pri srcu, ker nam daje vrednost, ker nam daje priznanje, da smo pomembni in da lahko prispevamo k uspehu organizacije, kjer smo zaposleni. Hkrati pa s seboj prinaša tudi odgovornost.

Časov, ko smo se šestnajst let formalno izobraževali v temu namenjenih ustanovah, pridobili potrdilo o tem, da obvladamo posredovano znanje (matura, diploma, magisterij, doktorat)  in nato štirideset let varno delali, ni več. Da smo danes lahko pri tem, kar počnemo, uspešni, moramo vase investirati vse življenje. Učenje je namreč postalo vseživljenjski proces. Naše izobraževanje se ne bi smelo zaključiti, ko se zaposlimo. Če želimo, ne samo rasti, ampak tudi ostati konkurenčni na trgu dela, se moramo zavedati, da je skrb za naš osebnostni in tudi karierni razvoj na prvem mestu naša odgovornost.

In tega se vsekakor zaveda več kot štiristo zaposlenih v podpori menedžmentu, ki so se izobraževali in družili na Kongresu ADMA 2019. Poleg rednega osveževanja znanja, ki ga že imamo, je ključno tudi nenehno animiranje naših možganskih celic z zahtevami po obvladovanju nečesa novega. Pri tem je vsekakor smiselno slediti znanemu angleškemu pregovoru, ki pravi: "Pametni se učijo na tujih napakah, bedaki na lastnih." Zato smo letos na kongresu gostili Tracy Jaggi, ki z več kot 20-letnimi izkušnjami v podpori top menedžmentu pomaga udeležencem priznanih konferenc po vsem svetu. Če ji niste uspeli prisluhniti v živo, vsekakor preberite njen intervju v tokratni številki revije ADMA.

Kongres pa nam je poleg navdihujočih govorcev in nepozabne energije prinesel tudi Poslovno asistentko/Tajnico leta 2019. Laskavi naziv je letos prejela Željka Borić iz podjetja Blok d.o.o., ki se zaveda, da je od njenih sposobnosti velikokrat odvisna končna odločitev in potek poslovanja podjetja. Direktorica podjetja, Mojca Jerina, pa k temu dodaja, da si dela brez odlične poslovne asistentke ne predstavlja. 

Ker pa je pred nami poletje, ne pozabite nase – učinkovitost se rodi iz zadovoljstva. Zato privoščite svojemu umu in telesu popoln odklop. Zazrite se vase, lotite se nečesa novega, kar vas bo notranje obogatilo ... najdite tisto, kar vas pomirja in polni.