Revija ADMA: december 2020!

DRAGI ADMA BRALCI,

leto se bliža koncu. Leto, ki si ga bomo vsekakor vsi dobro zapomnili. Leto, katerega posledice bomo čutili še dolgo. Naša življenja so se spremenila. In spremeniti se je moralo tudi naše razmišljanje in delovanje.

Misli mi bežijo nazaj, v mesec marec, ko se je vse začelo. Dobro se spomnim dne, ko je postalo jasno, da se ne moremo več upirati. Udarilo je hitreje in močneje kot smo verjeli, da lahko. Bilo je težko, a tolažila nas je misel, da bo jeseni vse po starem.

Izkoristite koronakrizo za to,
da naredite stvari, za katere prej nikoli ni bilo časa.

Spremembe in izzivi so se vrstili en za drugim. Izvajanje ključnih dejavnosti našega podjetja je bilo čez noč onemogočeno. Prihodnost je bila povsem negotova. Odgovorov ni poznal nihče. Delovno pisarno je zamenjal delovni kotiček v dnevni sobi. Delovnik se je podaljšal z uradnega, od 8. do 16. ure, na delovnik, ki je trajal od trenutka, ko sem odprla oči, do trenutka, ko sem se zvečer ulegla v posteljo. Službene obveznosti so bile prepletene s poučevanjem, motiviranjem in nadziranjem dveh šoloobveznih otrok ter pripravo toplega dnevnega obroka. Dan je bil enak dnevu. Izčrpanost, negotovost, kaos, so bile besede, s katerimi bi opisala obdobje od marca do julija.

Prišlo je poletje in težko pričakovani dopust, ki je bil prav tako pod vprašajem do zadnjega.

Zapomnila si ga bom po čudovitih sončnih zahodih otoka Brača, najmočnejšem vetru, ki sem ga do zdaj uspela obvladati v jadru svoje deske na vodi ter po trenutku, ko sem prejela sporočilo, da bomo septembra lahko izvedli dva dogodka. To je sicer pomenilo tudi, da bo celotna ekipa morala hudo zavihati rokave, da speljemo zastavljeno. A vsi smo bili navdušeni, da bomo spet lahko počeli to, kar imamo radi.

September se je začel garaško, že z drugo polovico pa se je posnetek iz meseca marca ponovno zavrtel. Jesen je prišla. In udarila je še močneje. Dogodki so se v celoti preselili na splet, šolanje pa za domače stene. A tokrat smo bili na to bolje pripravljeni – psihično močnejši, tehnološko bolje opremljeni ter bogatejši za kar nekaj novih veščin in izkušenj.

Mineva leto dni odkar sobivamo s koronavirusom. Čeprav je bilo leto za marsikoga kruto in neusmiljeno, je iz podjetij in posameznikov potegnilo to, kar se je pred korono zdelo nemogoče, to česar smo se bali, in to, za kar nikoli ni bilo časa. Inovativnost, prilagodljivost, solidarnost in potrpežljivost so cvetele in cvetijo na vseh koncih Slovenije. Nezmožnost vplivanja na dano situacijo, nas je prisilila v iskanje novih poti in rešitev kot edini način preživetja.

Drži, leto 2020 je eno izmed težjih. A izkoristite koronakrizo za to, da naredite stvari, za katere prej nikoli ni bilo časa. Organizirajte si svoje delovno okolje, tako kot ste si ga vedno želeli. Zaključite nedokončane projekte. Začnite z ravijanjem idej in projektov, o katerih ste sanjali. Naučite se nekaj novega. Naredite prostor za nove poglede in misli.

Želim vam prijetne praznike, polne toplih besed in objemov, in upam, da se kmalu spet srečamo v živo.

Ostanite ADMAstični!

Polona Koštomaj,
odgovorna urednica