Revija ADMA september 2021

UVODNIK IN NASLOVNICA

Dragi ADMA bralci,

za nami je še eno vroče in sončno poletje in upam, da ste ga izkoristili za brezskrbno poležavanje, hobije, ki vas osrečujejo, počitek, sprostitev in regeneracijo. Popoln oddih od delovnih in drugih vsakodnevnih obveznosti ter čas s samim seboj je namreč ključen, če želimo ohraniti zdrav um in funkcionalnost tekom celega leta.

Vrnitev z dopusta v realnost je lahko precej stresna. Da ta korak ne bo preveč naporen, vam v tokratni številki ponujamo sedem idej za lažjo vrnitev na delovno mesto.

Po poletnem oddihu, je čas, da izberete nov korak, ki vas bo popeljal iz cone udobja.

Marsikdo čas prehoda z dopusta na delovno mesto izkoristi tudi za načrtovanje in razvoj kariere. Proaktivno delovanje na tem področju je namreč ključno – je več kot le prevzemanje pobude. Pomeni, da se posameznik zaveda lastne odgovornosti za svoje življenje in se osredotoča na področja, kjer lahko vpliva na spremembe in spreobrne omejujoče načine svojega delovanja. Proaktivni posamezniki so vedno usmerjeni v prihodnost in se znajo sami premakniti iz cone udobja.

Ena od takšnih oseb je vsekakor tudi letošnja zmagovalka izbora ADMA odličnost, Manuela Repek, koordinatorka pisarne uprave v podjetju Luka Koper, d.d. Vodijo in zaznamujejo jo pozitivna energija, želja po nenehnem razvoju in spodobnost prilaganja situacijam in sogovornikom, ki se pojavljajo na njeni poti. Njen recept za uspešen odnos med menedžerjem in poslovnim asistentom je sodelovanje in zaupanje: poslovni asistent mora biti pripravljen pokazati svojo namero za sodelovanje in si s tem pridobiti zaupanje nadrejenega. V tokratnem intervjuju vam predstavljamo njeno zgodbo.

Vsak uspeh je še toliko slajši, če se z nami veselijo tudi naši bližnji in sodelavci. Da je Manuela Repek steber pisarne uprave, je izpostavil tudi predsednik uprave Luke Koper, d.d., g. Dimitrij Zadel. Z njim smo se pogovarjali o doprinosu in vlogi zaposlenih v podpori. Strinja se, da uspešnega opravljanja nalog ni brez zavzetosti, pripravljenosti za učenje, izpopolnjevanja in nenehnega nadgrajevanja znanja.

Najboljša priložnost za slednje bo že 14. in 15. oktobra na Jesenskem posvetu ADMA v Bled Rose hotelu, kjer bodo svoje znanje z nami delili navdihujoči govorci. Nasvete in izkušnje iz prakse pa bodo z nami delile tudi vse letošnje finalistke izbora ADMA odličnost leta 2021. Izvedeli boste, kako delo od doma določimo v pogodbi, kako prepoznamo naravo osebnosti sogovornika, zakaj je pomembno, da znamo prevzemati odgovornost in še mnogo več. Vabljeni, da zacvetite v najboljši družbi!

 Ostanite ADMAstični!

Polona Koštomaj,
odgovorna urednica