Izšla je prav posebna majska revija ADMA!

Dragi ADMA bralci, 

za nami sta skoraj dva meseca hudo omejenih socialnih stikov in popolnoma nove situacije, tako na delovnih mestih kot doma. Stvari se odvijajo hitro, nič več ni predvidljivo, nihče ne ve, kaj točno prinaša jutri. Jasno je le, da ne bo več kot je bilo.

Čez noč so se spremenili delovni pogoji, naloge in procesi v številnih podjetjih. Sprejeti je bilo potrebno številne odločitve, brez časa za temeljit razmislek in pripravo na izvedbo. Plujemo po neznanem morju in iščemo svetilnik, ki nam bo povrnil občutek varnosti. Bolj kot kadarkoli prej nas vsakodnevno spremljajo občutki neuravnoteženosti, preobremenjenosti in kaosa. Pot do optimalnega delovanja in predvidljivosti, je najlažje najti v organiziranosti, redu, rutini in učinkoviti komunikaciji.

»Plujemo po neznanem morju in iščemo svetilnik, ki nam bo povrnil občutek varnosti.«

Zato je zdaj idealen čas, da z vsemi veščinami, ki jih premorete,  postanete svetilnik, ki pomaga vaši barki varno pripluti v pristan. Menedžment se bo bolj kot kadarkoli prej moral posvetiti tistemu, v čemer blesti - zagotovljanju stabilnega delovanja  organizacij in iskanju rešitev za ohranjanje konkurenčnosti v novi prihodnosti. Vaša naloga pa je, da jim odvzamete vso odvečno prtljago, ki jih pri tem ovira in upočasnjuje. 

To pomeni, da morate poznati smer, ki si jo je vaše podjetje izbralo za izhod iz trenutne situacije in, da morate delovati proaktivno. Ustavite se in poglejte, na katerih točkah lahko vstopite in pomembno prispevate. Razmislite, katere so najpomembnejše veščine, s katerimi lahko pomagate pri doseganju trenutnih ciljev vaše organizacije. Če jih še ne obvladate, je sedaj idealen čas, da jih razvijete. 

Pravila so se spremenila za vse. Potrebno se je prilagajati, in to hitro. Ne bojte se predlagati, ne bojte se novosti, ne bojte se delati napak in ne bojte se prevzeti novih odgovornosti. Varno bodo pristale le barke, kjer bo na krovu prisotna jasna vizija, ekipna sodelovalnost in pogum. 

In tako bomo pluli tudi z ADMO – sodelovalno, pogumno in z jasno vizijo, kljub vsem oviram, ki se pojavljajo na poti.

Kongres ADMA bo letos tako potekal od 17. do 19. septembra v Avditoriju Portorož. Prinaša osvežen izbor najboljših. Finalistke za nagrado ADMA ODLIČNOST LETA, naslednico izbora Poslovna asistentka/Tajnica leta, vam predstavljamo v tokratni številki. Predstavitvene intervjuje z vsemi tremi, je komisija letos zaradi omejitve gibanja, opravila preko video konference. In preko video konference bomo 21. maja razglasili tudi prejemnico nagrade ADMA ODLIČNOST LETA 2020. 

Ostanite zdravi in ostanite ADMAstični,

Polona Koštomaj, odgovorna urednica revije ADMA