Izšla je poletna revija ADMA za julij 2020!

UVODNIK JULIJ 2020

Dragi ADMA bralci,

dočakali smo poletje, dočakali smo dopustovanja. 

Čeprav bodo letos ta v močno omejeni različici, se jih osebno še posebej veselim. Spoznanje letošnjega leta je namreč bilo, da nič ni samoumevno. To je vsekakor precej spremenilo poglede in delovanje marsikaterega posameznika in organizacije. 

A zgodba o epidemiji še ni za nami. Čeprav nam topli sončni žarki in sproščeni ukrepi pomagajo čim hitreje potisniti nekam v ozadje vse neprijetno, kar je prineslo korona obdobje, prihodnost ostaja negotova. Posledice občutimo danes in čutili jih bomo jutri. Vsekakor pa je ključno, da iz mesecev, ko nam je svojo moč pokazala narava, odnesemo čim več.

»Bodite promotorji novega, v tem je prihodnost!«

Ohranjajte ter razvijajte, kar ste se naučili med epidemijo. Poglejte nazaj in pomislite, katera od novo osvojenih veščin vam je dejansko olajšala delo ali prihranila čas – vam ali vašemu nadrejenemu. Veliko vodij in ekip se bo namreč hitro vrnilo v varno zavetje preteklosti in znanega. Bodite promotorji novega, v tem je prihodnost! Vzpostavite procese delovanja, ki bodo vašemu nadrejenemu omogočali, da se ukvarja z nalogami, kjer je nenadomestljiv. Čas je največje darilo, ki mu ga lahko podarite.

Mesec maj nam sicer ni prinesel Kongresa ADMA, nam ga bo pa zato 17. september! A tudi maj ni ostal pust. Prinesel nam je zmagovalko izbora ADMA ODLIČNOST LETA. Prejemnica nagrade je Melita Pediček Spindler iz Vrtca Pobrežje Maribor, ki je za revijo ADMA že napisala svojo prvo kolumno.

Žal smo se v preteklem mesecu poslovili tudi od dame, ki je prva v slovenskem prostoru prepoznala pomen in vlogo zaposlenih v podpori menedžmentu, gospe Vide Šibenik. Pod njenim okriljem se je leta 1993 rodil projekt Strokovnega usposabljanja tajnic in poslovnih sekretark, ki se je kasneje razvil v največji letni kongres, ter prva strokovna revija za vodenje administracije, takrat poimenovana Tajnica, danes ADMA. Draga Vida, spomin na vas ostaja in živi v ADMI.

Ostanite ADMAstični,

Polona Koštomaj, odgovorna urednica revije ADMA