Festival SOF v Portorožu spet z vrhunskimi govorci

»Slavimo kreativnost, slavimo posel«, je slogan letošnjega 27. Slovenskega oglaševalskega festivala, ki bo potekal v Portorožu, med 12. in 13. aprilom 2018.

Maja fister

Facebook

V dvodnevnem festivalskem dogajanju bodo svoje zgodbe, znanje, ideje in izkušnje z obiskovalci delili številni mednarodni in domači strokovnjaki. Festivalsko dogajanje bo obogatilo več kot 20 strokovnjakov iz Slovenije, Portugalske, Velike Britanije, Danske in Avstrije. Udeležence bodo navduševali s primeri dobrih praks, kreativnostjo in navdihujočimi zgodbami. 

Pregled Oglaševalske letine tokrat pripravlja dvojec iz oglaševalske agencije Yin + Young, to sta kreativni direktor Domen Husu in umetniški direktor Samo Muhič. Kot pravita, bosta predstavila in slavila najbolj uglašena dela preteklega leta, ki kljub nadzvočnemu tempu oglaševalskega posla, s svojo kreativno ubranostjo odzvanjajo nad povprečjem. Gregor Žakelj, ustanovitelj in umetniški direktor pri VBG bo gostil Rito Gomes, portugalsko umetnico in ilustratorko, ki stoji za slavno grafiko »Be bold or italic never regular«. Rita je provokativna umetnica, ki sledilce navdušuje z blogom »Rita Bored«.

Si upate prevzeti odgovornost za vse, kar predlagate naročnikom?

Z Danske v Portorož prihaja Thomas Kolster, Mr. Goodvertising, avtor, govorec in miselni vodja. Thomas je govorec svetovnega formata in eden od pionirjev okolja, ki podpira dobro, udeležencem pa bo predstavil Dobroglaševanje (ang. Goodvertising). O blagovnih znamkah na pragu izumrtja bo spregovoril Ron Cregan, ustanovitelj podjetja Endangered Species iz Velike Britanije. Odgovore na vprašanje »Si upate prevzeti odgovornost za vse, kar predlagate naročnikom? In to z lastnim denarjem?«, bo s svojimi sogovorci iskal Sašo Dimitrievski, partner in član uprave Pristop skupine. 

Na govorniškem odru bodo udeležence navdihovali še: Branka Bizjak Zabukovec, strateginja za vsebinski marketing, Futura DDB in predavateljica na programu Strokovnjak za digitalni marketing, Gea College, Petra Kovič, odgovorna urednica poslovne priloge Dela, Svet kapitala, Ana Praprotnik, direktorica marketinga, Sava Turizem, Tomaž Volk, soustanovitelj, InsurePal in ADACTA, Jože Robežnik, videoustvarjalec in TV voditelj ter mnogi drugi. 

Vrhunec festivala bo v petek, 13. aprila 2018, ko bodo znani prejemniki nagrad in priznanj, prav tako bosta podeljeni nagradi Oglaševalska osebnost ter Oglaševalec leta.

Preliminarni program 27. SOF-a je dostopen na spletni strani SOF.