Poslovna asistentka/tajnica leta 2018 je Maja Fink iz podjetja CGP!

Letošnja zmagovalka strokovnega izbora poslovna asistentka/tajnica leta je Maja Fink iz podjetja CGP. Priznanje je prejela na kongresu ADMA, ki je v organizaciji Planet GV in Zveze klubov tajnic in poslovnih sekretarjev Slovenije potekal v Portorožu.

FOTO: KoKa Press

Poslovna asistentka/tajnica leta je prestižno priznanje, ki ga podeljujeta podjetje Planet GV in Zveza klubov tajnic in poslovnih sekretarjev Slovenije. Z njim želijo poudariti ugled in pomembnost poklica, ki sicer nosi zelo različne nazive. Vsem pa je skupno, da nudijo maksimalno podporo vodstvu organizacije. O prejemniku naziva vsako leto odloča strokovna komisija. V letošnjem letu so jo sestavljali: Suzi Asfour, predsednica in Nataša Poljanec, podpredsednica Zveze klubov tajnic in poslovnih sekretarjev Slovenije, Peter Ribarič, izvršni direktor podjetja Planet GV ter Polona Koštomaj, odgovorna urednica revije in portala ADMA.

Maja Fink pravi, da mora med menedžerjem in poslovnim asistentom prevladovati obojestransko spoštovanje, zaupanje in strokovnost. Kot tajnica uprave in vodja poslovnega tajništva v podjetju, ki ima več kot 600 zaposlenih, skrbi za koordinacijo in organizacijo dela uprave ter ostalih zaposlenih v poslovnem tajništvu.

Ob prejemu naziva je Maja povedala: »Veselim se vseh aktivnosti, ki jih naziv prinaša in aktivnosti, ki sem si jih zadala sama. To je predvsem premagati miselnost in staromodnost ljudi pri priznavanju poklica. Želim nuditi pomoč kolegicam in jim svetovati v različnih težkih situacijah. Srednješolce želim spodbuditi, da se odločijo za študij poslovnih sekretarjev in podobnih smeri, študente teh smeri pa, da je njihova odločitev prava in jim predstaviti, kaj so poleg strokovnih znanj bistvene lastnosti poslovnega asistenta.«    

V finale izbora sta se uvrstili še Petra Arnež iz družbe Comtrade in Cvetka Peterlin iz Šolskega centra Novo mesto.

Na kongresu, ki se ga udeležuje več kot 400 tajnic, sekretark, poslovnih asistentk, vodij pisarn in drugih zaposlenih v pisarniškem poslovanju iz celotne Slovenije, je doslej naziv poslovna asistentka/tajnica leta prejelo 21 predstavnic stroke. Prvič so ga podelili leta 1996, od takrat pa se je povečala zahtevnost, nabor znanja in način izvedbe testiranja.

Več utrinkov s podelitve ujamete na spodnjih fotografijah, fotoutrinke s celotnega kongresa ADMA pa preverite na ADMA Facebook strani.

Suzi Asfour, predsednica Zveze klubov tajnic in poslovnih sekretarjev Slovenije, finalistka izbora Petra Arnež iz družbe Comtrade, zmagovalka izbora Maja Fink iz CGP, finalistka izbora Cvetka Peterlin iz Šolskega centra Novo mesto in Polona Koštomaj, odgovorna urednica revije ADMA.

Maji Fink je nagrado predal izvršni direktor podjetja Planet GV Peter Ribarič.

Glasbena gostja podelitve je bila Eva Černe, ki je občinstvo očarala z neverjetnim glasom.

Odgovorna urednica revije ADMA Polona Koštomaj, direktor novomeškega CGP-ja Martin Gosenca, poslovna asistentka/tajnica leta Maja Fink in direktor podjetja Planet GV Peter Ribarič.

Suzi Asfour, predsednica Zveze klubov tajnic in poslovnih sekretarjev Slovenije, Peter Ribarič, direktor Planet GV, poslovna asistentka/tajnica leta Maja Fink, lanska zmagovalka izbora poslovna asistentka/tajnica leta Aleksandra Maslarić, odgovorna urednica revija ADMA Polona Koštomaj in Nataša Poljanec, podpredsednica Zveze klubov tajnic in poslovnih sekretarjev Slovenije.