Majski kongres ADMA 2018 - vabilo

PISARNIŠKO POSLOVANJE Objavljeno: 19.03.2017

Manja Pušnik Ste tudi vi zasuti z elektronsko pošto?

Ste tudi vi zasuti z elektronsko pošto?

Ljudje se pritožujejo nad vse večjim obsegom elektronske pošte. Vse več delovnega časa namreč namenjajo odgovarjanju in pošiljanju elektronske pošte, kar seveda vpliva tudi na delovno učinkovitost. Pripravili smo nekaj nasvetov, kako zmanjšati količino elektronske pošte in s tem povečati vašo produktivnost na delovnem mestu.

Koliko e-mailov naj pošljem? Rešitev: Pošlji čim manj e-pošte. Včasih je bolje in lažje dvigniti telefon. Zapomnite si, več pošte boste poslali, več je boste prejeli.

 

Ali pošljete e-pošto, ko je potreben pogovor? Rešitev: Dvignite telefon. Nekatere stvari je bolje rešiti s pogovorom. Elektronska pošta je namreč le eden od načinov komunikacije. Če potrebujete pogovor, je glasovna komunikacija veliko boljša rešitev kot pošiljanje e-pošte.

 

Kako pogosto odgovorite na elektronsko pošto z »odgovori vsem«? Rešitev: Ne pošiljajte odgovora vsem. Namesto tega izberite naslovnika, ki resnično potrebuje vaš odgovor. Samo pomislite koliko nepotrebnih elektronskih sporočil boste prihranili drugim!

 

Ali pišete dolge elektronska sporočila? Rešitev: Manj je več. Večina ljudi namreč le preleti elektronsko pošto. Čim krajše je sporočilo, večja je možnost, da ga prejemnik prebral do konca.

 

Ali pošljete e-pošto, ko ste vznemirjeni, čustveni, prizadeti, jezni? Rešitev: Ne vpletajte svojih čustev v elektronsko pošto. Čustvena vprašanja se nikoli ne rešujejo prek elektronskih sporočil. Raje se pogovorite po telefonu ali na štiri oči. Elektronska pošta je namreč namenjena le dejstvom in ne čustvom.

 

Vir: executivesecretary.com

OCENI ČLANEK

1.0 Št. glasov: 1

POVEJ SVOJE MNENJE

Bodite prvi in dodajte svoje mnenje