Majski kongres ADMA 2018 - vabilo

PISARNIŠKO POSLOVANJE Objavljeno: 04.05.2017

Lea Škrubej Obdarovanja poslovnih partnerjev nikar ne prepustite naključju

Obdarovanja poslovnih partnerjev nikar ne prepustite naključju

Obdarovanje kupcev in poslovnih partnerjev postaja vse pogostejša praksa, tudi med letom. Vse več podjetij namreč opaža izjemne rezultate, ki jih takšno obdarovanje prinaša. 

Ste med njimi tudi vi? Potem veste, da je izbira poslovnih daril preveč pomembna stvar, da bi jo prepustili naključju.
Prav tako je pomembno, da izberete takšnega dobavitelja poslovnih daril, ki mu zaupate in na katerega se lahko zanesete.

 

Poslovno darilo je odličen način za negovanje odnosa s poslovnimi partnerji


Darilo veliko pove o odnosu, ki ga imate do poslovnih partnerjev. S prijazno gesto, kot je darilo pokažete, da jih cenite in spoštujete. 


Darilo govori tudi o vas in o vašem podjetju. Obdarovanci bodo lastnosti darila podzavestno povezali z vašimi izdelki ali storitvami. Če boste podarili kakovostno, uporabno ali izvirno darilo, se bo kot takšno zapisalo celotno podjetje.


Poslovno darilo kot pospeševalec prodaje


Podobno kot s poslovnimi partnerji, je z vašimi kupci. Kupec, ki mu boste ob nakupu podarili simbolično darilo, se bo v veliki verjetnosti k vam ponovno vrnil.
Priložnosti za obdarovanje je ogromno: pred nakupom, ob nakupu, za rojstni dan, v pošiljki skupaj z naročenim blagom … Vložek v darilo se vam bo zagotovo povrnil.
Podarjeno si bodo shranili in uporabljali ter se tako tako redno srečevali z vašo blagovno z znamko.

 

Da je obdarovanje izjemnega pomena za povečanje prodaje, trdi tudi marketinški guru Robert Cialdini, svetovno priznan profesor psihologije in marketinga, ki prihaja iz ZDA.
Za pospeševanje prodaje izpostavlja 6 glavnih psiholoških sprožilcev, med njimi tudi načelo vzajemnosti.
Načelo vzajemnosti govori o tem, da ko nam nekdo nekaj da ali pomaga, čutimo obvezo, da damo nekaj v zameno. Samo pomislite, kolikokrat kupite izdelek, ki ste ga poskusili v obliki degustacije v trgovini? Velikokrat, kajne? Ali pa vsaj čutite obvezo, da bi to morali narediti?

 

Obdarovanja kupcev ali poslovnih partnerjev nikar ne prepustite naključju


Večina uspešnih podjetij se še kako zaveda, da je izbira pravega poslovnega darila ali promocijskega darila  izjemnega pomena. Pri izbiri poslovnega darila bodite pozorni, da bo le to kakovostno. Le s kakovostnim darilom vam bo uspelo narediti vtis, da so kakovostne tudi vaše storitve ali izdelki.
Strokovnjaki priporočajo, da naj bo izbrano poslovno darilo tudi uporabno. Organizacija PPAI, ki redno opravlja raziskave, s področja promocijskih izdelkov, je v eni izmed raziskav zatrdila, da je obdarovancem pri prejetem darilu na prvem mestu uporabnost. In pozor: uporabna darila obdrži zase kar 87 % obdarovancev, obdržijo pa jih dlje od enega leta.


Pozorni bodite tudi pri izbiri primernega dobavitelja za vaše podjetje

Še tako uporabno darilo ne bo pomagalo, če ne bo prišlo pravočasno, ne bo kakovostno potiskano ali ne bo v dogovorjenih številkah ali barvah. 

 

Zato izbira kakovostnega in zanesljivega dobavitelja daril ni nič manj pomembna od izbire samega darila. V veliko korist vam bo, če boste našli rednega in stalnega dobavitelja, ki vas bo razumel in poznal vaše zahteve ter potrebe. Pomembno je, da se na dobavitelja lahko zanesete, da bo naročeno kakovostno in dostavljeno v dogovorjenem roku.

 

Novost, ki se vam splača: Habeco VIP Club.


Med vodilnimi v panogi so Habeco poslovna darila, ki jih najdete na habeco.si.
Podjetje H.B.C. d.o.o. je dobavitelj poslovnih in promocijskih daril, z več kot 25 letnimi izkušnjami. V tem času mu je zaupalo že več kot 10.000 zadovoljnih strank, kar so zagotovo številke, ki pričajo o zanesljivosti in kakovosti.

 

Poleg zanesljivosti vam lahko nudijo tudi ugodne cene, široko ponudbo, hitre dobavne roke ter tisk, graviranje ali vezenje – vse na enem mestu.
To jim uspeva, ker sodelujejo le s kakovostnimi in priznanimi dobavitelji, iz celega sveta. Zaradi dolgoletnega sodelovanja imajo dobre tržne pozicije in tako možnost, da vam ponudijo ugodne cene in hitre dobavne roke.

 

Novost, ki je ne gre spregledati in se vam zelo splača, je njihov VIP klub, kjer vas bodo razvajali z mnogimi prednostmi, kot so:
- osebni skrbnik, z večletnimi izkušnjami in ogromno znanja, ki vam bo vedno na voljo za informacije, nasvet in naročilo.
- Znižane cene, ki so zagotovo ena izmed najpomembnejših bonitet.
- Prednostna obravnava pri obdelavi naročil.
- Dostop do stanja zalog.
- Plačilni pogoji glede na obseg poslovanja in boniteto kupca.
- Hitra in enostavna naročila preko spleta.
- GRATIS osnovno grafično oblikovanje.


Če ste podjetje, ki je davčni zavezanec in večkrat kupujete poslovna ali promocijska darila, boste s članstvom privarčevali pri denarju, času in živcih. S pomočjo izkušenih svetovalcev boste namreč izbrali darilo, ki bo vašemu podjetju prineslo najboljše rezultate. Vse to boste prejeli po najboljših cenah in v dogovorjenem roku.

 

Registrirate se lahko na www.habeco.si/VIP , kar vam bo vzelo zgolj 2 minuti.
Tveganja ni. Najhuje kar se vam lahko zgodi je, da se vaše VIP članstvo ne bo podaljšalo v naslednje leto. To pa se zgodi le v primeru, da v celem letu ne boste dosegli zneska 500 EUR. Kljub temu boste lahko v letošnjem letu vse bonitete kluba koristili brezplačno.

 

 


 

OCENI ČLANEK

5.0 Št. glasov: 2

POVEJ SVOJE MNENJE

Bodite prvi in dodajte svoje mnenje