NEKAJ ZAME Objavljeno: 05.09.2017

Manja Pušnik Zdaj je čas, da se spopadete s stresom

Zdaj je čas, da se spopadete s stresom

Se tudi vam zdi, da se tedni med seboj kar združujejo, da je vaš čas razpet med delovnim mestom, družino, prijatelji? Se vam zdi, da čas dobesedno zbeži med nakupovanjem v supermarketih, pripravljanju in kuhanju obrokov, spremljanju novic na družbenih medijih, na koncu pa še tisto malo časa, ki vam ga je ostalo, porabite za počitek, navadno kar pred televizijskim ekranom?

Kot poslovna asistentka ste takorekoč na vrhu urnika nekoga drugega. Toda, ko gre za vaš urnik kar naenkrat ugotovite, da ste se znašli dnu seznama. Včasih potrebujete le majhen opomin in spodbudo, da naredite nekaj več zase in da (brez krivde) svoj čas porabite zase, na najboljši možni način. Pripravili smo nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali, da se boste vrnili na vrh vašega urnika in dali prednost predvsem sebi.


Za samopomoč ne potrebujete veliko denarja


Napolnite se s tistim, kar vam daje energijo. Tako boste lahko najboljši in to energijo bostedajali tudi drugim. Vprašajte se kaj imate radi, kaj vas napolni z energijo….Je to morda branje dobre knjige, vroča kopel, gledanje filma ali pa sprehod v naravi? Redno izvajanje drobnih stvari vas bo namreč spremenilo.


Razčistite s tem svojim »Zakaj?«


Če se vam zdi najlaže, da ste na dnu vašega urnika, potem se morate vprašati predvsem zakaj. Odgovorite na vprašanje, zakaj morate sebi dati prednost. Ali morda trpijo vaše zdravje ali pa celo odnosi? Imeti morate namreč dovolj močan razlog, ki vas bo spodbudil k spremembam in vam bo pomagal obdržati pot, tudi če se boste znašli na poteh starih navad.


Razporedite svoj čas v urniku

Oglejte si vaš urnik delovnih obveznosti in ga razporedite tedensko, lahko tudi vsakodnevno. Na ta način bo vaša prednostna naloga v urniku tudi zapisana, če se zgodi kaj nepredvidljivega, poleg tega pa je tudi manj verjetno, da se bo premaknila na dno seznama.


 Vir: Palife.co.uk

OCENI ČLANEK

Bodi prvi in oceni članek!

POVEJ SVOJE MNENJE

Bodite prvi in dodajte svoje mnenje