Majski kongres ADMA 2018 - vabilo

KADROVSKE ZADEVE Objavljeno: 06.06.2017

Manja Pušnik Kako »zmagati« na rednem letnem ocenjevanju

Kako »zmagati« na rednem letnem ocenjevanju

Ocenjevanje uspešnosti dela je za pisarniške delavce nujno zlo. S tovrstnim ocenjevanjem tudi izveste, kaj o vašem delu meni vaš šef, hkrati pa se določijo vaši cilji za prihodnje leto. Vsakoletna srečanja vam hkrati dajejo priložnost, da dokažete, da ste dobra naložba za podjetje in kolektiv. Lahko pa je to tudi dobra podlaga za pogajanja o morebitnem zvišanju plače. 


Postavite svoje meje


Če sprejmete vsako ponujeno nalogo ne glede na to, ali jo boste lahko tudi dejansko uresničili, je to zelo slaba ideja. Če ste prepričani, da naloge ne boste zmogli opraviti, je bolje, da je ne sprejmete. Tako ne boste dajali lažnih obljub, ob rednem letnem razgovoru pa se vam ne bo treba opravičevati, zakaj določene naloge niste (dobro) opravili.


Pripravite se


Redni letni razgovori se pogosto končajo s kritikami na račun vašega dela. Vzemite stvari v svoje roke in si pred sestankom s šefom naredite seznam vseh vaših dosežkov in uspehov na delovnem mestu. Tako boste na sestanek dobro pripravljeni.

 

Ostanite pozitivni


Pregled letne uspešnosti naj ne postane nekaj, kar bi vas moralo prestrašiti. Ostanite optimistični, vaš šef bo cenil dejstvo, da lahko ostane pozitiven, tudi če na sestanku pride do nekaterih pomislekov.


Postavite se v šefove čevlje


Opravljanje pregleda uspešnosti oziroma redni letni razgovori niso zabavno delo, še posebej, če je v oddelku več ljudi. Šefu lahko na sestanku pomagate tudi s tem, da mu predstavite poti za izboljšanje rezultatov dela. Dajte mu čim več informacij, da bo čim hitreje in učinkoviteje opravil revizijo dela. Na ta način boste nadrejenemu prihranili tudi veliko časa.

 

Vir: Palife.uk.co

 

OCENI ČLANEK

Bodi prvi in oceni članek!

POVEJ SVOJE MNENJE

Bodite prvi in dodajte svoje mnenje